Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mannen med go'følelsen

Åge Hareide er så sikker på Norges lag at han i går ikke prøvde ut andre enn de 11 som starter i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOSLE/SAS-HOTELLET (Dagbladet): -  Du blir alltid tryggere når du vinner, sier Åge Hareide til Dagbladet. -  Når du vinner blir det lettere å tenke. Og fordi vi tok alle poengene på Hampden Park kunne jeg ta ut laget allerede mandag kveld.

-  Resten handler om at vi er smarte.

I går formiddag så landslaget et komprimert og ekstremt fag-redigert opptak av Slovenia-Italia. I går kveld ble kampstrategien lagt.

Må knipe igjen

-  Alle signaler vi har fått, tyder på at de kommer til å ligge lavt, sier Norges landslagstrener. -  Det betyr at vi må ut på kantene og skape gunstige to-mot-en-situasjoner. Men vi kan ikke bare øse på - vi må også være veldig tålmodige.

FAKTA

Norges lag mot Slovenia
4-4-2: Myhre - Bergdølmo, Hagen, Lundekvam, Riise - Solli, Andresen, Svindal Larsen, Gamst Pedersen - Iversen, Carew.

-  For en gangs skyld må vi være litt lure.

Det siste kan tolkes dit hen at Åge Hareide har opplevd en del spillemessig dumskap i innledningen av VM-kvaliken. Dette benektes imidlertid - og selvfølgelig - på det sterkeste. Men ingen er så lure at de ikke kan bli lurere.

Og det er smartnessen i det norske spillet han vil ha fram i kveld.

-  Mot Hviterussland kom vi programmessig foran uten at vi klarte å holde på ledelsen, sier han.

-  Det er ikke godt nok. Men kommer vi foran i kveld skal vi klare det.

-  Da skal vi evne å knipe igjen rævballene.

En annen side av det å være smart - og lik det eller ei - er å bruke de spillerne du har tatt ut til det de kan best. Derfor kan du regne med langpasninger mot Steffen Iversen og John Carew i kveld også. Men ikke hele tida.

-  Når det ikke er plass langs bakken må man spille med fornuft.

-  Og har du ekstremt gode hodespillere foran vil det være dumt å ikke bruke dem. Men ikke hele tida - blir langballen det eneste våpenet får du strekk i laget. Og samtidig blir spissene dødstrøtte.

Vinnere

Slik det har sett ut siden Norge dro til Glasgow for ei uke siden er spillerne bare sultne. På langt nær blendende vakkert - bare solid og effektivt. Ispedd en enorm vilje.

-  Og det er derfor jeg er optimist, sier Åge Hareide til Dagbladet.

-  Det er en avgjørende sammenheng mellom gode treninger og gode prestasjoner i kamp. Og det er en avgjørende forskjell på det å vinne og tape fotballkamper.

-  Og akkurat nå framstår vi som vinnere.

OPTIMISTEN: I kveld har Slovenia ett poeng å forsvare. Mens Norge har to til de skal vinne. - På bakgrunn av det og alt annet jeg vet om fotballspillere fra denne delen av verden må vi forberede oss på et lag som vil bruke tida, sier Hareide.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!