Mannen med go'følelsen

Åge Hareide er så sikker på Norges lag at han i går ikke prøvde ut andre enn de 11 som starter i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOSLE/SAS-HOTELLET (Dagbladet): -  Du blir alltid tryggere når du vinner, sier Åge Hareide til Dagbladet. -  Når du vinner blir det lettere å tenke. Og fordi vi tok alle poengene på Hampden Park kunne jeg ta ut laget allerede mandag kveld.

-  Resten handler om at vi er smarte.

I går formiddag så landslaget et komprimert og ekstremt fag-redigert opptak av Slovenia-Italia. I går kveld ble kampstrategien lagt.

Må knipe igjen

-  Alle signaler vi har fått, tyder på at de kommer til å ligge lavt, sier Norges landslagstrener. -  Det betyr at vi må ut på kantene og skape gunstige to-mot-en-situasjoner. Men vi kan ikke bare øse på - vi må også være veldig tålmodige.

FAKTA

Norges lag mot Slovenia
4-4-2: Myhre - Bergdølmo, Hagen, Lundekvam, Riise - Solli, Andresen, Svindal Larsen, Gamst Pedersen - Iversen, Carew.

-  For en gangs skyld må vi være litt lure.

Det siste kan tolkes dit hen at Åge Hareide har opplevd en del spillemessig dumskap i innledningen av VM-kvaliken. Dette benektes imidlertid - og selvfølgelig - på det sterkeste. Men ingen er så lure at de ikke kan bli lurere.

Og det er smartnessen i det norske spillet han vil ha fram i kveld.

-  Mot Hviterussland kom vi programmessig foran uten at vi klarte å holde på ledelsen, sier han.

-  Det er ikke godt nok. Men kommer vi foran i kveld skal vi klare det.

-  Da skal vi evne å knipe igjen rævballene.

En annen side av det å være smart - og lik det eller ei - er å bruke de spillerne du har tatt ut til det de kan best. Derfor kan du regne med langpasninger mot Steffen Iversen og John Carew i kveld også. Men ikke hele tida.

-  Når det ikke er plass langs bakken må man spille med fornuft.

-  Og har du ekstremt gode hodespillere foran vil det være dumt å ikke bruke dem. Men ikke hele tida - blir langballen det eneste våpenet får du strekk i laget. Og samtidig blir spissene dødstrøtte.

Vinnere

Slik det har sett ut siden Norge dro til Glasgow for ei uke siden er spillerne bare sultne. På langt nær blendende vakkert - bare solid og effektivt. Ispedd en enorm vilje.

-  Og det er derfor jeg er optimist, sier Åge Hareide til Dagbladet.

-  Det er en avgjørende sammenheng mellom gode treninger og gode prestasjoner i kamp. Og det er en avgjørende forskjell på det å vinne og tape fotballkamper.

-  Og akkurat nå framstår vi som vinnere.

OPTIMISTEN: I kveld har Slovenia ett poeng å forsvare. Mens Norge har to til de skal vinne. - På bakgrunn av det og alt annet jeg vet om fotballspillere fra denne delen av verden må vi forberede oss på et lag som vil bruke tida, sier Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer