Mannen Mourinho stakk i øyet er Barcelonas nye sjef

Det kan bli hett på sidelinja i El Clasico neste sesong.

FIKK FINGER'N: Jose Mourinho stikker hånda opp i ansiktet på Tito Vilanova under tumultene på overtid i den andre supercup-finalen i august. Skjermbilde: Canal+
FIKK FINGER'N: Jose Mourinho stikker hånda opp i ansiktet på Tito Vilanova under tumultene på overtid i den andre supercup-finalen i august. Skjermbilde: Canal+ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Barcelona annonserte i dag Pep Guardiolas avgang som trener etter fire sesonger og 13 troféer av 18 mulige.

Under pressekonferansen hadde de også erstatteren klar: Guardiolas assistent Francesc «Tito» Vilanova overtar laget fra og med neste sesong.

En overraskende beslutning, men også i tråd med klubbens filosofi.

- Tror Barcelona gjør det helt riktige: Viderefører verdier og ideer ved å ansette Tito Vilanova. Klubben bestemmer - treneren er et «redskap», skriver ekspertkommentator i Canal+, Lars Tjærnås, på Twitter.

- Strålende valg Også Pep Guardiola mener klubben gjør det rette i å satse på Tito.

- Dere kan vente det beste fra Tito. Han er mer enn dyktig nok, spillerne kjenner ham. Jeg synes klubben har gjort et strålende valg, sa Pep under pressekonferansen.

Men navnet Tito Vilanova er ukjent for de fleste. Og hadde vært enda mer ukjent hvis det ikke var for at han ble stukket i øyet av Jose Mourinho under fjorårets supercupfinale.

Real Madrids brasilianske back Marcelo klippet ned Barcelona-debutant Cesc Fabregas på overtid, og ble utvist. I alt styret som fulgte, plantet altså Mourinho fingeren i øyet på Vilanova, som svarte med å dytte Mourinho i ryggen da han forlot åstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer