Mannen som avgjør Solskjærs skjebne

Flere høytstående personer i Manchester United freder Ole Gunnar Solskjær inntil videre. Joel Glazer sitter på nøkkelen, ifølge engelsk avis.

UVISS FRAMTID: Enn så lenge har ikke Manchester United kommentert Ole Gunnar Solskjærs framtid som manager etter Liverpool-fadesen. Foto: NTB
UVISS FRAMTID: Enn så lenge har ikke Manchester United kommentert Ole Gunnar Solskjærs framtid som manager etter Liverpool-fadesen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): - Får Ole sparken?

Det er det første spørsmålet Dagbladets utsendte reportere får da vi sier at vi er fra Norge. Det er ingen tvil om hva som er det store samtaleemnet i Manchester etter søndagens sjokkresultat mot rival Liverpool.

Allerede før dommeren tok fløyta til munnen og blåste av 0-5-kampen søndag kveld, kom kritikerne til syne. Ole Gunnar Solskjær fikk spørsmål om framtida etter kampen, mens kommentatorer over hele England kvesset pennen.

Mandag virket det å være bred enighet om at Solskjærs jobb som Manchester United-manager hang i en tynn tråd. Mark Ogden, som følger storklubben tett, var blant dem.

- Akkurat nå er det ikke noe konkret om Solskjær, men jeg tror han skal slite med å overleve i jobben etter det som skjedde i går, sa Ogden til Dagbladet.

I TRØBBEL: Britisk presse er samstemte om Ole Gunnar Solskjær. Video: Henrik Ljosland. Vis mer

Ingen offentlig melding

«Stillheten sa alt - Solskjærs tid har dessverre rent ut», skrev den anerkjente kommentatoren Henry Winter i The Times.

Winter påpekte at hjemmefansen var stille på stadion da Solskjær trengte deres støtte som mest - i sekundene og minuttene etter Liverpool-nederlaget.

Ogden ventet i likhet med resten av engelsk og norsk presse på at eierne skulle komme med en offentlig uttalelse, noe som fortsatt lar vente på seg. Så lenge Glazer-familien ikke sier noe konkret utad, er det ingen som kan si med sikkerhet hva som vil skje med Solskjær.

Mandagskvelden var preget av stadige drypp fra anerkjente United-kjennere, om at flere United-spillere har mistet troen på Solskjær og resten av støtteapparatet hans

Tirsdag kveld skrev lokalavisa Manchester Evening News at eierne vurderte å gi Solskjær sparken. Saken ble sitert bredt hjemme i Norge.

D-dag

Tirsdagen føltes på mange måter som en D-dag for Solskjær.

José Mourinho fikk sparken på en tirsdag etter tap for Liverpool på søndagen to dager før. Louis van Gaal fikk sparken to dager etter at han ledet de røde til triumf i FA-cupen, mens David Moyes også fikk sparken på en tirsdag etter tap mot Everton på søndagen.

TØFFE DAGER: Ole Gunnar Solskjær merker presset. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
TØFFE DAGER: Ole Gunnar Solskjær merker presset. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer

Solskjær var som vanlig på plass på treningsfeltet Carrington tirsdag, for å forberede mannskapet til helgas kamp mot Tottenham.

Litt utpå dagen tirsdag kom de første meldingene om at «Solskjær er trygg inntil videre».

Alle de «store» i England - Sky Sports, BBC, The Athletic, The Guardian og The Telegraph meldte det samme. Solskjær er under press, men skal angivelig få noen kamper til å snu skuta. Nå venter Tottenham (b) og Atalanta (b).

The Athletic skriver blant annet at Solskjær nylig skal ha bedt om spillernes tanker når det gjaldt lagets mange baklengsmål.

«Mer enn én konkluderte med at svaret var mannen som stilte spørsmålet», skriver avisa.

Glazer avgjør

Jamie Jackson i The Guardian skrev i ettida tirsdag at Solskjærs framtid fortsatt var usikker:

Samme mann skrev en artikkel sammen med Fabrizio Romano, der duoen hevder at Sir Alex Ferguson, klubbdirektør Ed Woodward og direktør Richard Arnold ønsker å gi Solskjær mer tid, mens den endelige avgjørelsen ligger hos eier Joel Glazer.

«Glazer vil bestemme seg for om 48-åringen får fortsette», skriver The Guardian.

Sir Alex Ferguson ble i likhet med tidligere klubbdirektør Martin Edwarts observert på Carrington tirsdag. Det mener Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst er kritikkverdig.

«Det at den tidligere styrelederen og klubbens største manager - som han nektet å sparke - begge dukker opp, innkapsler mye av hva som er galt i Manchester United, en klubb som står fast i fortida. Spillet har endret seg og klubben må endre seg», skriver Luckhurst.

SOLSKJÆR MED EIERNE: Joel Glazer (i midten) avgjør nordmannens skjebne. Til høyre er Avram Glazer. Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock/NTB
SOLSKJÆR MED EIERNE: Joel Glazer (i midten) avgjør nordmannens skjebne. Til høyre er Avram Glazer. Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer

Utenfor Old Trafford - der søndagens sportslige blodbad fant sted - var stemningen som normalt tirsdag, med noen få fans på besøk i supporterbutikken.

Spørsmålet er om Solskjær vil lede de røde på Drømmenes teater igjen. Neste kamp på stadion er mot byrival Manchester City om to helger til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer