PENGELENS?: Peter Shilton er tatt for fyllekjøring, men hevder han ikke har nok penger til å betale bota. Her under et norgesbesøk i 1979.  
FOTO: Bjørn Sigursøn / NTB / SCANPIX
PENGELENS?: Peter Shilton er tatt for fyllekjøring, men hevder han ikke har nok penger til å betale bota. Her under et norgesbesøk i 1979. FOTO: Bjørn Sigursøn / NTB / SCANPIXVis mer

Mannen som ble overlistet av «Guds hånd» tatt for fyllekjøring

Men han har ikke råd til å betale bota.

(Dagbladet): Engelske Peter Shilton er mest kjent for den velkjente episoden i 1986, da han sto i mål da Diego Maradona scoret mål med hånden. Som han i ettertid mente var Guds hånd.

Nå har 63-åringen blitt dømt for fyllekjøring, og i tillegg til å ha mistet førerkortet i 20 måneder, fikk han en bot på 1 020 pund (omtrent 9 000 norske kroner).

I dag har han ifølge britiske Daily Mail uttalt at det blir vanskelig å betale bota, fordi "hans økonomiske situasjon er komplisert".

I et rettsmøte i dag hevdet han at det hadde med å gjøre at han er midt oppe i et skilsmisseoppgjør med ekskona.

Ifølge Daily Mail hadde Shilton drukket vin i et familieselskap dagen fyllekjøringen foregikk, og trodde ikke han var over grensa. Men promillen skal ha vært på det dobbelte av hva som er lov i England. Det var en anonym person som tipset politiet.

Dette er for øvrig ikke første gang Shilton får rullebladet påskrevet. Før har han fått både bot og mistet førerkortet for å ha kjørt beruset og krasjet inn i en lysstolpe - men en annen manns kone i bilen.

LEGENDE: Peter Shilton var keeperen som ikke klarte å stoppe «Guds hånd» (Maradonas hånd) i VM-kvartfinalen i 1986. Foto: NTB Pluss arkiv
LEGENDE: Peter Shilton var keeperen som ikke klarte å stoppe «Guds hånd» (Maradonas hånd) i VM-kvartfinalen i 1986. Foto: NTB Pluss arkiv Vis mer