IKKE FORNØYDE: Wayne Rooney og flere av Uniteds nøkkelspillere mener de bruker for mye tid på videoanalyser etter kamper. Innfelt er Max Reckers som er spilleranalytiker i klubben. Foto: Mike Egerton / PA / NTB Scanpix
IKKE FORNØYDE: Wayne Rooney og flere av Uniteds nøkkelspillere mener de bruker for mye tid på videoanalyser etter kamper. Innfelt er Max Reckers som er spilleranalytiker i klubben. Foto: Mike Egerton / PA / NTB ScanpixVis mer

Mannen som er som en sønn for van Gaal får skylden for United-spillernes misnøye

Spilleranalytiker Max Reckers.

• Følg Manchester United - Liverpool i Dagbladets Fotballstudio fra 18.30 lørdag!

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om at flere Manchester United-spillere skal ha konfrontert manager Louis van Gaal, bekymret over sjefens strenge treningsregime.

Spillere som Wayne Rooney og Michael Carrick mener van Gaals metoder som manager dreper kreativiteten i laget.

Den engelske avisa The Telegraph mener samtidig det spesielt er én mann som har skylden for spillernes misnøye - Max Reckers.

Analytiker Reckers er nok et uskrevet blad for mange tilhengere av engelsk fotball. Hollenderen ble ansatt nesten samtidig med van Gaal sommeren 2014. Hans hovedoppgave er å samle sammen og analysere spillerdata i United.

Reckers lagrer detaljerte data om hver enkelt spillers bevegelser, også motstandernes spillere, gjennom kampene som spilles.

Deretter presenterer han tallene for spillerne og trenerne i United, i håp om at det vil sørge for at de presterer bedre i framtiden.

- Vi bruker mange kameraer og sporingssystemer, som følger bevegelsene til spillerne med og uten ball, sier hollenderen blant annet til Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.

Sure spillere - Vi ser alltid etter ny teknologi og nye måter å forbedre spillerne på, sier Reckers.

Selv om Reckers selv mener systemet fungerer utmerket i samhandling med spillerne, er ikke det nødvendigvis sannheten. Ifølge The Telegraph er Reckers metoder irriterende for spillerne. Flere spillere mener de bruker alt for mye tid på videoanalyser som omhandler deres svakheter, i stedet for at fokuset ligger på deres styrker.

Den økende fokusen på formasjon og taktikk hjelper heller ikke på humøret til spillerne, mener Manchester-journalist Mark Ogden.

«Med flere av spillerne som har gått skole under Sir Alex Fergusons overlegenhet, med en angripende tilnærming til spillet, er det en voksende følelse blant spillerne at det er for stor tiltro til Reckers og hans innspill», skriver Ogden.

Som en sønn Manchester United-manager Louis van Gaal har tidligere uttalt følgende om sin analytiker:

- Jeg kan ikke glemme min datamaskin-guru. Det er utrolig fordi han er ikke bare min datamaskin-guru, han er som en sønn. Men han heter ikke van Gaal, han heter Max Reckers og han er en analytiker, har van Gaalt tidligere uttalt ifølge Daily Mail.

- Han samler sammen all dataen som vi trenger. Vi har mye data fordi i Manchester United var det allerede en filosofi at du må måle alt, og det er kalt idrettsvitenskapelig avdeling. Det er utrolig hva slags data de har, og jeg er veldig glad for at den støtten allerede er arrangert i Manchester, sier van Gaal.

Det ser ikke ut til at spillerne deler den oppfatningen.