Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Mannen som faller hele tida» tar et oppgjør med kritikerne

- En stor F deg til de som sier ting.

FALT: Kunstløperen Jeremy Abbott har falt to ganger i OL-sammenheng, og har med det fått tilnavnet «mannen som faller hele tida». Nå svarer han på kritikken. Foto: AP Photo/Vadim Ghirda
FALT: Kunstløperen Jeremy Abbott har falt to ganger i OL-sammenheng, og har med det fått tilnavnet «mannen som faller hele tida». Nå svarer han på kritikken. Foto: AP Photo/Vadim Ghirda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske kunstløperen Jeremy Abbott er ifølge USA Today kjent som «mannen som faller hele tida».

Riktignok deltar amerikaneren i OL, og er en solid kunstløper. Han blant annet flere seire i det amerikanske mesterskapet.

Men Abbott har falt flere ganger i OL-sammenheng. På torsdag falt han inn mot reklameplakatene i kunstløpkonkurransen. I går svarte han kritikerne på en pressekonferanse.

AMERIKANSK MESTER: Jeremy Abbott er fire ganger amerikansk mester i kunstløp. Foto: EPA/BARBARA WALTON
AMERIKANSK MESTER: Jeremy Abbott er fire ganger amerikansk mester i kunstløp. Foto: EPA/BARBARA WALTON Vis mer

- Jeg kunne bare holde ut langefingeren og si en stor F deg til alle som har sagt ting til meg. De har aldri stått i mine sko, sa amerikaneren ifølge USA Today.

Han peker på at det er en risiko å drive med kunstløp.

- De har aldri måttet gjøre det jeg gjør. Ingen av dem har stått midt på isen foran en million mennesker og satt hele karrieren på spill i åtte minutter, når de har holdt på med det i over 20 år. Og om du ikke synes at det er særlig hardt, er du en jævla idiot.

- Noen mennesker takler det bedre enn andre, men alle har hatt den mentale kampen, alle går gjennom sånne ting. Jeg er ikke alene. De kommer bare til forskjellige øyeblikk. Noen får dem i OL, andre i nasjonale mesterskap.

Amerikaneren vil likevel ikke miste stoltheten, og er stolt over det han har gjort.

- Jeg er fire ganger nasjonal mester og har deltatt i OL to ganger. Ingen kan ta det fra meg. Så uansett hva folk sier om meg, er det deres eget problem fordi jeg er jævla stolt over hva jeg har gjort og jeg kommer ikke til å unnskylde meg for noe av det, avslutter han.

Hele Norges coronakart