Mannen som fant Mikel

Her er personen som oppdaget John Obi Mikel allerede i februar 2003: Rune Hauges talentspeider Stig Torbjørnsen (39).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TERBORG (Dagbladet): Stig lot seg forbløffe over talentet til unge Mikel da han overvar Meridien Cup i Kairo i Egypt i februar for over to år siden.

Torbjørnsen var på jobb jobb som talentspeider i Rune Hauges nettverk da han la spesielt merke til tre unge nigerianere:

John Obi Mikel, Ezekiel Bala og Isaac Promise.

-  Jeg var eneste norske speider til stede under den turneringen. Jeg skrev faktisk ned navnere deres på hotellets brevark. Jeg noterte Isaac Promise først, for han imponerte egentlig enda mer enn Mikel. Så sto Mikel på andreplass og Bala på tredje. Da jeg kom tilbake til Norge informerte jeg Lars Petter Fosdahl om de spillerne jeg plukket ut, sier Stig Torbjørnsen til Dagbladet.

-  Hva skjedde så?-  Vi gjorde ingen ting den første tida. Til U-17 VM i september samme år dro jeg og Jack Karadas for å se mer på dem. Gwyn Williams fra Chelsea var også der og vi gjorde dem oppmerksomme på de nigerianske spillerne. Med oss inviterte vi også Lyn - for at de skulle få være med og se på noen brasilianere. Men Lyn så aldri Nigeria spille i det mesterskapet. De kom til Finland først etter at Nigeria var slått ut, hevder Stig Torbjørnsen.

-  Hva tenkte du da du «oppdaget» Mikel?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer