Travis Tygart ut mot Anders Besseberg

Mannen som felte Armstrong langer ut mot Besseberg: - Fullstendig feil

USADA-sjef Travis Tygart forteller til Dagbladet at han er opprørt og svært kritisk til hvordan Anders Besseberg brukte sin makt til å hjelpe russerne til å arrangere verdenscuprenn.

UT MOT BESSEBERG: Travis Tygart, sjef i USADA, synes Anders Bessebergs avgjørelse om å la russerne få arrangere verdenscup er hårreisende. Foto: AP Photo/Francois Mori
UT MOT BESSEBERG: Travis Tygart, sjef i USADA, synes Anders Bessebergs avgjørelse om å la russerne få arrangere verdenscup er hårreisende. Foto: AP Photo/Francois Mori Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en lang periode med intern uro i internasjonal skiskyting, griper nå større krefter inn for å avdekke den påståtte korrupsjonsskandalen og manipuleringen av dopingprøver i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

Dagbladet har snakket med USADA-sjef Travis Tygart, mest kjent som mannen som felte bedrageren Lance Armstrong, om anklagene og etterforskningen mot IBU med president Anders Besseberg i spissen.

I går sa nordmannen fra seg vervet etter påstandene om korrupsjon og at IBU skal ha skjult 65 russiske dopingprøver. Klaus Leistner tar over som fungerende president for Besseberg.

Konflikten mellom IBU og deres egne utøvere utartet og eskalerte da Tyumen i Russland fikk arrangere verdenscupfinalen, til tross for den russiske dopingskandalen som ble avslørt gjennom McLaren-rapporten og WADAs nedslående konklusjon om at antidopingarbeidet i Russland ikke er til å stole på.

- Forferdelig

Overfor Dagbladet går Tygart hardt ut mot Bessebergs avgjørelse om å bruke sin dobbeltstemme til å la Tyumen få beholde verdenscupfinalen.

- Den avgjørelsen var fullstendig feil. Det var nettopp derfor så mange utøvere protesterte og viste deres frustrasjon ved å boikotte. Det er forferdelig at utøverne havner i en slik posisjon. Det skal ikke skje, freser Tygart til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer