Therese Johaug og dopingreglene

Mannen som felte Armstrong vil endre regelen som ødelegger for Johaug: - En tragedie

USADA-sjef Travis Tygart mener Therese Johaugs sak viser hva som er dopingreglementets største svakhet. Nå vil han endre regelen som ødelegger for skiesset.

HARD BEHANDLING: USADA-sjef Travis Tygart synes det er feil at Therese Johaug ikke kan få en mildere straff enn 12 måneder. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
HARD BEHANDLING: USADA-sjef Travis Tygart synes det er feil at Therese Johaug ikke kan få en mildere straff enn 12 måneder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Så lenge Therese Johaug utvises en ubetydelig grad av skyld, sier regelverket at 12 måneder vil være minimumsstraffen for 28-åringen fra Dalsbygda.

Nå vil Travis Tygart, leder for det amerikanske antidopingbyrået (USADA), utfordre den etablerte WADA-koden og regelen som ødelegger for Johaug.

Til Dagbladet forteller mannen som felte Lance Armstrong at han synes tiden er moden for en endring av regelverket, som i for liten grad skiller bevisst doping og uhell som medfører brudd på dopingreglementet.

- Jeg er for å endre reglene. Jeg synes ikke det er riktig at vi har en minimumsstraff på 12 måneder på denne typen stoff, sier Tygart til Dagbladet.

- Hva om noen saboterer deg og lurer i deg et anabolt stoff, men du får likevel 12 måneders straff? Det er ikke rettferdig. Jeg håper vi kan endre regelen. Jeg vil jobbe for det, varsler amerikaneren.

Olivier Niggli, generaldirektør i verdens antidopingbyrå (WADA), forteller til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere Johaug-saken mens saken pågår, men Tygart avslører at det kommer til å bli en omfattende diskusjon rundt WADA-koden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer