Mannen som flyttet Dagsrevyen

Bartosz ble en OL-sensasjon. Stem i Folkets Idrettspris!

SØLVVINNER: Bartosz Piaseckis OL-medalje sto ikke i NRKs sendeplaner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SØLVVINNER: Bartosz Piaseckis OL-medalje sto ikke i NRKs sendeplaner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stem på din kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut 12 vinnere som får tilsendt gavekort på XXL til en verdi av 200 kroner.

Det skulle ikke være mulig, men Bartosz Piasceski gjorde det likevel. Han fikk NRK til å flytte Dagsrevyen-

Få hadde hørt om ham, færre visste at han skulle delta i OL denne dagen — og de som trodde han skulle ta medalje i den olympiske kårdeturneringen, kunne sannsynligvis telles på én hånd.

Bartosz Piasecki (25) kom til London rangert som nummer 47 i verden. På grunn av kvotene var det riktig nok bare 22 fektere med bedre ranking enn den norske deltakeren, men det er ingen overdrivelse å hevde at han hadde oddsene mot seg.

Men oddsbomber forekommer i hvert eneste OL. Og denne gangen var det altså en polskfødt mattelærer som skulle gjøre oddsene til skamme og bli den norske sensasjonen.

Gull og diamanter - Det er som gull og diamanter og alt som er mulig å få til, det er som en seier, sa den hvitkledde mannen til det norske pressekorpset etter finalen, med sølvmedaljen rundt halsen, og la til:

- Jeg hadde sagt at kvartfinale på en fantastisk dag er realistisk. Det burde ikke være mulig for meg å ta OL-sølv i fekting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer