Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mannen som truet med å drepe Federer ber om unnskyldning

Tennisstjernen omringes av vakter i Kina.

PASSES PÅ: Sikkerhetsstyrkene med ansvaret i Shanghaim Masters tar ingen sjanser etter at Roger Federer ble truet på livet. Foto: SCANPIX/AP
PASSES PÅ: Sikkerhetsstyrkene med ansvaret i Shanghaim Masters tar ingen sjanser etter at Roger Federer ble truet på livet. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

(Dagbladet): Sikkerhetsvaktene lar ikke Roger Federer forsvinne ut av syne et sekund under forberedelsene til helgas Shanghai Masters.

Tennisstjernen fotfølges av sortkledde menn i Kina, etter at en mann skrev på en populær nettside at han ville drepe Federer sjette oktober.

Nå har mannen bak trusselen kommet med en unnskyldning, melder CNN.

Lei seg
- Jeg er veldig lei meg. Jeg kranglet med noen Federer-supportere, og skrev noe dumt. Jeg håper organisatorene kan forstå og tilgi meg, og også viderebringe unnskyldningen til Federer og hans familie, sier han.

Federer hadde kjent til drapstrusselen en god stund før den ble offentlig kjent, og innrømmet nylig at saken har påvirket ham.

- Det klart at det har distrahert meg noe. Det er det ingen tvil om. Man skal være oppmerksom på hva som skjer rundt en. Men slike ting som dette dukker opp uansett hvor jeg befinner meg fordi jeg er berømt, sier den sveitsiske tenniskongen.

Liten ting
Samtidig liker han ikke at saken har fått så stor oppmerksomhet.

FOTFØLGES: Roger Federer. Foto: SCANPIX/REUTERS/Aly Song
FOTFØLGES: Roger Federer. Foto: SCANPIX/REUTERS/Aly Song Vis mer

- Ting endret seg da det kom ut i mediene. Det sto om det overalt. Det skuffet meg litt. For dette var bare en liten ting på en hjemmeside. Den (trusselen) var verken særlig klar eller konkret. Det overrasker meg at noe sånt kan skape så store overskrifter, sier Federer.

Federer er toppseedet i turneringen i Shanghai, men får tøff kamp om tittelen fra blant annet Novak Djokovic og OL- og US-openvinner Andy Murray.