ManU krever Solskjær-penger fra Norge

Vil ha kompensasjon for landslagsspillere.

(Dagbladet.no): United har et stramt budsjett for tida, og kanskje er det forklaringen på dagens upopulære utspill fra klubbens direktør David Gill.

Gill mener nemlig tida er inne for å kreve en del av inntektene landslagene får.

Det betyr altså at klubben vil at en skadefri og landslagsklar Ole Gunnar Solskjær skal gi United penger i kassa. I hvert fall hvis landslaget kvalifiserer seg til et mesterskap.

Vil kompenseres

Manchester United og de andre mektige klubbene i det såkalte G14-nettverket har denne uken levert en formell klage til konkurransemyndighetene i EU, der de krever kompensasjon fra Fifa for å gjøre spillerne disponible for landslaget.

Fifa har svart med å avbryte ethvert samarbeid med G14.

- Det faktum at forbundene kan tjene store penger gjennom TV- og sponsoravtaler for noe de får gratis, kan bare ikke fortsette, uttaler Gill ifølge The Guardian.

Problemene er ifølge klubben aktualisert denne uken. Hele 18 ManU-spillere er tatt ut til landslagsspill, og England bruker Uniteds treningsfelt.

Dessuten ble Louis Saha og Gary Neville skadet på landslagstrening.

Blatter advarer

- Vi sier ikke at det ikke skal avholdes store mesterskap, da disse bidrar til å gjøre sporten stor over hele verden.

Men:

- I Champions League blir 82 prosent av inntektene fordelt klubbene imellom gjennom prispenger. Hvis du ser på de enorme inntektene fra Euro 2004, kunne de godt ha brukt noe av overskuddet på å styrke klubbene, sier Gill.

Det nye utspillet blidgjør neppe Fifa-president Sepp Blatter. Det er ikke lenger enn to uker siden han gikk ut og advarte mot makten de store klubbene er i ferd med å tilrive seg på bekostning av de nasjonale forbundene.

- At mektige klubber forsøker å kastrere forbundene - som mange er redd de forsøker å gjøre i England - er fullstendig uakseptabelt, sa Blatter ifølge The Guardian.

ØNSKER CASH: Manchester United-direktør David Gill har sett seg lei på at landslag tjener penger på "varer" de ikke betaler for.
GULLFOT: Ole Gunnar Solskjær og de andre landslagsspillerne bør også være en inntektskilde for sine klubblag, mener verdens mektigste - og rikeste - fotballklubber.