Måper av fenomenet: - Galskap

Det er ville tilstander rundt Olivia Dunne (20) i USA. Den svenske stjerna Armand Duplantis reagerer.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert

Turneren Olivia Dunne har snudd USA på hodet. 20-åringen fra New Jersey i USA går på college, hvor hun satser på gymnastikk.

Hun legger ofte ut akrobatiske videoer fra stevner, og av fansen som følger henne.

Og de er det blitt mange av. Dunne er blitt et fenomen det siste året.

Kvinnen, som går under kallenavnet «Livvy», er allerede blitt kåret til USAs nye «golden girl». 20-åringen har snart ti millioner følgere i sosiale medier, noe som har ført til millioninntekter, men naturligvis også slakt i tide og utide i kjølvannet av de nevnte videoene.

PÅ PLASS: En bitteliten del av Olivia Dunnes fanskare. Foto: NTB
PÅ PLASS: En bitteliten del av Olivia Dunnes fanskare. Foto: NTB Vis mer

Det er kanskje ikke helt The Beatles-tilstander riktig ennå, men hvor enn turneren, som representerer Louisiana State University (LSU), konkurrerer - følger det med rabalder og kaos.

Med de ville tilstandene følger det også dramatikk. Skolen har blitt tvunget til å ta grep for å beskytte 20-åringen. Hun har egen livvakt, og skolen måtte sette inn flere sikkerhetstiltak for å sikre at hun kan ha fokus på karrieren.

Tidligere i år kom det sterke reaksjoner da en video av turnerens fans ble delt i sosiale medier. Oppførselen ble stemplet som både ekkel og pinlig, og skapte sterke reaksjoner:

- Det var en mob-liknende følelse der ute, og det var bekymringsfullt for meg som skal ta ansvar for barnas velferd og sikkerhet, sa Jay Clark, turntrener for Louisiana State til CNN.

Seansen endte med at hovedpersonen selv rykket ut til sin fanskare, som dessverre ikke har fått et eget navn ennå (selv om Dagbladet ydmykt har lyst til å kaste ut forslaget «Livvyators»).

- Jeg kommer alltid til å sette pris på deres kjærlighet og støtte, men om dere kommer til en konkurranse håper jeg at dere respekterer andre utøvere.

HYLLER FANSEN: Olivia Dunne sammen med fansen under et stevne. Foto: NTB
HYLLER FANSEN: Olivia Dunne sammen med fansen under et stevne. Foto: NTB Vis mer

En av dem som vet alt om hvordan det er å konkurrere i USA, er den svenske superstjerna Armand Duplantis. Mannen med amerikansk bakgrunn gikk selv på LSU, men noen Dunne-tilstander har han aldri opplevd maken til:

- Det er helt galskap, og jeg vet det blir omdiskutert i USA. Det er masse unge menn som er helt gale, sier han til Expressen.

REAGERER: Armand Duplantis. Foto: NTB
REAGERER: Armand Duplantis. Foto: NTB Vis mer

Duplantis fortsetter:

- Jeg tror ingen har vært med på noen liknende. Det er derfor det har blitt en så stor greie, sier Duplantis.

Superstjerna håper at den yngre generasjonen greier å kombinere behovet for markedsføring mot å ha fokus på egen idrettskarriere:

- Man vil jo ikke at det skal overskygge det man egentlig gjør. Det er ikke så vanskelig for menn, men for kvinner er det noe helt annet. Det er tøft å være kvinnelige idrettsutøver nå. Det gjør meg kvalm at de må balansere to verdener på den måten. Egentlig tror jeg at de bare vil ha fokus på sporten, sier verdensrekordholderen til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer