Ronny Johnsen

Måper: - Ekstremt

Ronny Johnsen (53) henter inspirasjon fra sin tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson (81) når han tar fatt på sin nye trenerjobb.

SNAKKER MED PRESSEN: U23-assistenttrener Ronny Johnsen presenter U23-landslagets tropp til kampene mot Belgia og Italia. Foto: Heiko Junge / NTB
SNAKKER MED PRESSEN: U23-assistenttrener Ronny Johnsen presenter U23-landslagets tropp til kampene mot Belgia og Italia. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Tilbake i februar kom beskjeden om at Ronny Johnsen var klar som assistenttrener for kvinnenes U23-landslag.

Den tidligere Manchester United-forsvareren ble med det høyrehånda til landslagstrener Per Inge Jacobsen.

Johnsen har tidligere vært trener for Eik Tønsberg.

- Det passet egentlig veldig bra, selv om det er noe veldig nytt for meg, sier Johnsen til Dagbladet om sin nye rolle.

53-åringen forteller at han gleder seg veldig, og at laget allerede har hatt en samling i Portugal, der han ble kjent med støtteapparat og spillere. Norge tok dessuten en solid 2-1-seier over portugiserne.

- Hvordan er denne trenerjobben sammenliknet med den du hadde i Eik Tønsberg?

- Det går i mye av det samme, men det er veldig spennende å være med på, spesielt med det teamet vi har, og følge jentenes utvikling. Det ser jeg på som en stor utfordring.

Mål

Johnsen har sett sine norske tidligere Manchester United-lagkamerater Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær trene flere lag i utlandet. Berg var blant annet innom engelske Blackburn, og Solskjær var som kjent manager for Manchester United i nesten tre år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer