Bodø/Glimt

Måper: - Er det mulig?

Bodø/Glimt sikret ett poeng i bortekampen mot Lugano i Conference League torsdag kveld. Spesielt to situasjoner vekket oppsikt.

I AKSJON: Patrick Berg for Bodø/Glimt mot Lugano. Foto: Alessandro Crinari/Keystone/TI-PRESS via AP / NTB
I AKSJON: Patrick Berg for Bodø/Glimt mot Lugano. Foto: Alessandro Crinari/Keystone/TI-PRESS via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Lugano - Bodø/Glimt 0-0 (0-0)

Til tross for flere store sjanser, endte oppgjøret mellom Bodø/Glimt og sveitsiske Lugano 0-0 i Zürich torsdag.

- Jeg føler at vi fightet godt, og forsvarsspillet vårt var et steg opp. Men det er litt surt med 0-0. Det skuddet jeg hadde i første omgang trodde jeg skulle gå inn, sier Patrick Berg til Viaplay.

- Vi kommer greit i gang. I andre omgang endrer vi på presset vårt, men traff ikke på det, så vi endret tilbake. Vi skapte noen sjanser, men jeg synes vi hadde vært heldige om vi hadde vunnet i dag, sier trener Kjetil Knutsen til rettighetshaver.

Hjemmelaget var nærmest scoring, da en avslutning på spektakulært vis ble reddet på streken av Faris Pemi Moumbagna i den første omgangen.

Bodø/Glimt-spissen klarerte ballen med et utrolig brassespark.

Viaplay-kommentator Kasper Wikestad kunne nesten ikke tro det han så.

- Er det mulig? For en redning på strek - har du sett på maken? Den kommer til å være på alle høydepunkter når Conference League skal oppsummeres etter sesongen. Fantastisk, sa Wikestad.

Kollega Lars Tjærnås fulgte opp:

- Det er knapt man tror det.

MÅPER: Viaplay-kommentator Kasper Wikestad. Foto: Shad Madian / Dagbladet
MÅPER: Viaplay-kommentator Kasper Wikestad. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

Slakter banen

Kampen ble preget av en dårlig gressmatte, og etter hvert styrtet også regnet ned i Zürich.

Kampen var ikke mange minuttene gammel før Amahl Pellegrino plutselig tråkket over, uten at noen var i nærheten av Bodø/Glimt-stjerna.

Gresset og underlaget hadde nemlig sett sine bedre dager, etter at det nylig ble arrangert en festival på arenaen.

- Vi så allerede på trening i går at den banen er noe av det dårligere vi har vært på, men det er likt for begge lag, oppsummerer Patrick Berg til rettighetshaver.

- Banen var ekstremt dårlig. Katastrofe. Det var ufattelig dårlige forhold, og jeg er kritisk til at man kan spille på en sånn bane. Vi sa fra til Uefa, men vi får ikke gjort noe mer med det nå, sier en frustrert Kjetil Knutsen.

Nevnte Wikestad og Tjærnås reagerte på direkten:

- Det er en fryktelig gressmatte. Matta er ikke bare veldig, veldig dårlig etter denne festivalen, men på første trening fant de masse rester av glass og plast i gresset. Heldigvis har man fått renset opp i det, men gressmatta er under enhver kritikk, slo Wikestad fast.

- Det er ikke til å tro. De spiller på en arena som får Årvollbanen anno 1984 til å se ut som Wembley. Det er ikke mulig. Det ser kanskje ikke så galt ut på TV, men vi var der nede før avspark, og det var rett og slett ille, sa Tjærnås.

Pellegrino kom seg heldigvis på beina igjen, uten at han klarte å påvirke kampen nevneverdig.

DETALJ: Eliteserie-gigantene Bodø/Glimt og Rosenborg leverte litt av en kamp, men fikk du med deg dette? Video: Fotballmedia Vis mer

Byttet

På slutten hadde Bodø/Glimt flere store sjanser, men klarte ikke å finne veien til nettmaskene.

Lugano holder til i det sørlige Sveits, men må spille europacupkamper på Letzigrund stadion i Zürich. Årsaken er at klubbens arena ikke oppfyller Uefa-kravene.

Glimt deltar i sitt tredje strake puljespill i Europa. I 2021/22-sesongen tok nordlendingene seg helt til kvartfinale i conferenceligaen.

Nå venter to hjemmekamper på Bodø/Glimt i Europa. De er mot belgiske Brugge (5/10) og tyrkiske Besiktas (26/10).

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer