Hoppuka

Måper: - Et lite mirakel

Halvor Egner Granerud (26) var i trøbbel i Innsbruck.

FORNØYD: Halvor Egner Granerud var mer blid etter andrehoppet i Bergiselbakken i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB
FORNØYD: Halvor Egner Granerud var mer blid etter andrehoppet i Bergiselbakken i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

INNSBRUCK/OSLO (Dagbladet): Dawid Kubacki vant i Innsbruck, og fratar Halvor Egner Granerud sjansen til å vinne alle fire rennene, men et kjempehopp i finaleomgangen gjør at Granerud er favoritt til å vinne i sammendraget før siste renn i Bischofshofen.

Det betyr at Granerud fortsatt leder hoppuka med 23,3 poeng.

Han kom til Innsbruck som suveren leder av Hoppuka.

Men Bergiselbakken i Østerrike har historisk vært en marerittbakke for Granerud, og det ble den igjen onsdag - til tross for at han knuste alle i prøveomgangen.

- Et lite mirakel

Hovedkonkurrent Dawid Kubacki satte lista i den første omgangen og hoppet 127 meter. Granerud var fire meter kortere og 12,8 poeng dårligere. På få minutter var halve forspranget Granerud opparbeidet seg i rennene i Tyskland borte.

Men etter pause kom det et rått svar fra det norske hoppesset som hoppet bakken ned, og leverte et godt nedslag.

- Det er helt enormt å sette det nedslaget på 133 meter. Det er rått, det ser ut som en lek. Vi så mange slet med å sette nedslag, påpeker TV 2s ekspert Marius Huse.

- Med disse forholdene er det et lite mirakel. Det er helt rått, ropte kommentator Peder Mørtvedt.

Polske Kubacki leverte et solid andrehopp, men ikke i nærheten av hva Granerud gjorde.

Det holdt til seier for Kubacki, men bare 3,5 poeng foran Granerud, som hoppet inn hele ni poeng i finale omgangen.

- Jeg er kjempefornøyd med å komme hit å tape bare 3,5 poeng. Det var to ganske like hopp, men forskjellige forhold, forklarer Granerud selv til TV 2.

KONFLIKT: De russiske superstjernene Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov er er på ingen måter bestevenner. Video: Løkås/Godø. Klipp: NRK og Aleksandr Bolshunov / Instagram Vis mer

Stöckl reagerte

I første omgang reagerte Norges trener Alexander Stöckl rennjuryens avgjørelse om å gå ned én avsats på farten rett før Kubacki skulle hoppe. Det ga polakken en klar poengfordel.

- Det var litt rart at juryen valgte å gå ned en bom til. Det ble ikke hoppet altfor langt. De som hoppet før Kubacki viste også veldig god hopping. Så velger juryen å gå ned én bom til. Det var en veldig fine gave Kubacki fikk av juryen, sa Stöckl til TV 2.

Skuffende dag

Robert Johansson, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Daniel Andre Forfang og Daniel-André Tande tok seg greit videre fra den første omgangen, mens Anders Fannemel og Kristoffer Eriksen Sundal røyk ut. Dårlige vindforhold gjorde ting vanskelig for de to utslåtte hopperne.

LEDET: Dawid Kubacki. Foto: Reuters
LEDET: Dawid Kubacki. Foto: Reuters Vis mer

Verken Johansson, Forfang eller Tande fikk særlig sving på sakene i finaleomgangen.

Marius Lindvik var nummer fire, men falt noen plasser ned etter andrehoppet. Han ble nest beste nordmann som nummer seks. Deretter var Forfang 15, Johansson 17 og Tande 19.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer