Holger Rune

Måper: - Måtte høre to ganger

Den danske supertalentet Holger Rune (20) ble sjokkert da han hørte navnet sitt i tennislegendens munn.

I SJOKK: Holger Rune kunne ikke tro egne ører. Foto: AP Photo / Jean-Francois Badias.
I SJOKK: Holger Rune kunne ikke tro egne ører. Foto: AP Photo / Jean-Francois Badias. Vis mer
Publisert
Annonse

Flere av de største tennisstjernene i verden er for tida i kanadiske Vancouver for å spille Laver Cup, en turnering der Europa møter et lag fra resten av verden.

På Europas lag finner vi vår egen Casper Ruud, men ikke noe dansk stjerneskudd i Holger Rune. Han måtte trekke seg tidligere denne uka, som følge av ryggproblemer.

Høster skryt

Til tross for at han ikke er til stede høster den unge dansken skryt fra en av de aller største i tennishistorien.

Etter fjorårets turnering la den sveitsiske tennislegenden Roger Federer tennisracketen på hylla.

Under årets turnering sitter han på tribunen som hedersgjest. I et intervju med Eurosport før Laver Cup skyter Federer av de unge tennistalentene i verden, deriblant det danske stjerneskuddet.

- Tennisscenen akkurat nå ser veldig bra ut i mine øyne. De unge talentene slår igjennom. En generasjon jeg ikke fikk muligheten til å spille mot. (Holger) Rune, (Jannik) Sinner og (Carlos) Alcaraz, dessverre fikk jeg ikke muligheten til å spille mot dem. Men framtida ser lys ut, uttalte tennislegenden foran årets turnering til Eurosport.

Det fikk Holger Rune til å måpe da han hørte sitt eget navn bli nevnt. På egen Twitter/X-profil skriver dansken at han måtte høre klippet opp til flere ganger for å bekrefte at han faktisk hørte sitt eget navn.

- Jeg innrømmer det, jeg er «starstrucked». Jeg måtte høre etter to ganger (kanskje også tre-fire). Roger som nevner navnet mitt #legende, skrev en sjokkert Rune på Twitter/X.

Dalende formkurve

Holger Rune startet årets tennissesong forrykende, men de siste månedene har supertalentet slitt tungt. 20-åringen har ikke vunnet en kamp siden Wimbledon i juli.

TILBAKE: «Beergirl» dukket opp etter å ha blitt tatt av skjermen i US Open. Video: Eurosport/Discovery+. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV-sporten. Vis mer

Til tross for den svake formen ligger han fortsatt som nummer fire på verdensrankingen. Dansken skal etter planen spille China Open i Beijing i slutten av september.

Laver Cup ser du på Eurosport og Discovery+

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer