Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Måpte: - I all verden?

Strømsgodset lå under 0-1, men klarte 1-1 mot Aalesund etter en sein utlikning i Eliteserien i fotball søndag. AaFK står uten seier på sine siste fire kamper.

TABBE: Det ble 1-1 under oppgjøret mellom Strømsgodset og Aalesund. Midtveis i kampen bommet Aalesund grovt. Video: Fotball Media Vis mer

Det så lenge ut til at Aalesund skulle ta sine første tre poeng i årets eliteserie, men en sikker Mikkel Maigaard utliknet til 1-1 for Godset i sluttminuttene.

Godset gikk hardest ut fra start med en god mulighet for Maigaard allerede etter 11 minutter. Dansken klarte ikke å overliste Andreas Lie, som var raskt ute og fikk avverget skuddet.

Selv om bortelaget ble liggende og forsvare seg mye i første omgang, kunne sunnmøringene juble først.

En nydelig langpasning fra Daan Klinkenberg sendte Sigurd Haugen alene mot Godset-målet etter halvtimen spilt. Haugen gjorde ingen feil og satte inn sitt første eliteseriemål for Aalesund.

- Jeg lå å jaktet bakrom hele omgangen, så det var deilig å få det (målet) til slutt, sa målscoreren til Eurosport i pausen.

JUBLEEL: Sigurd Haugen ( i midten) gratuleres av kaptein Jonas Grønner etter 1-0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Aalesund på Marienlyst stadion.
Foto: Annika Byrde / NTB Scanpix
JUBLEEL: Sigurd Haugen ( i midten) gratuleres av kaptein Jonas Grønner etter 1-0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Aalesund på Marienlyst stadion. Foto: Annika Byrde / NTB Scanpix Vis mer

Gigantisk bom

Aalesund var raskest ut av startblokkene etter hvilen. Den andre omgangen var fire minutter gammel da nevnte Haugen på mirakuløst vis greide å bomme på alle sjansers mor.

Godset-keeper Viljar Myhra fikk blokkert en heading, men ballen gikk i retning Haugen, som lurte på bakre stolpe. Han kunne bare dytte ballen inn i det åpne buret, men greide utrolig nok å sende ballen i stolpen.

Isolert sett er det mest sannsynlig en større prestasjon enn å score.

- I all verden? hvordan kan du bomme på den? spurte Bernt Hulsker i Eurosport Direkte.

Han og de andre i studioet måtte bare le av situasjonen, men det gjorde nok ikke Aalesund-trener Lars Bohinen. Målet hadde vært hylviktig for laget som ennå ikke har vunnet en eliteseriekamp i år.

Maigaard sikker

Enden på kampen gikk som det ofte gjør for et lag i motgang. Strømsgodset slo tilbake da Maigaard utliknet fra straffmerket i det 89. minutt.

SCORET IGJEN: Mikkel Maigaard. Foto: Annika Byrde / NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Mikkel Maigaard. Foto: Annika Byrde / NTB Scanpix Vis mer

Dansken sendte Andreas Lie feil vei og sørget for poeng for drammenserne.

Hjemmelaget kjempet såpass hardt i sluttminuttene at Jack Ipalibo måtte rusle av banen med rødt kort fem minutter på overtid etter en takling på Haugen.

Aalesund står fremdeles uten seier i Eliteserien med to poeng på fire kamper. De oransjekledde ligger på tolvteplass.

Strømsgodset holder foreløpig på fjerdeplassen med åtte poeng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!