KLOVN: Maradona ble sett på som en klovn før VM, men nå er det ingen som ler av fotballegenden lengre. Spøke kan han likevel, her fleiper han med spillerne på gårsdagens trening i Sør-Afrika. Foto: AFP
KLOVN: Maradona ble sett på som en klovn før VM, men nå er det ingen som ler av fotballegenden lengre. Spøke kan han likevel, her fleiper han med spillerne på gårsdagens trening i Sør-Afrika. Foto: AFPVis mer

Maradona: - Ingen kaller meg «en kuk» lenger

Maradona mener han endelig blir respektert som trener.

|||(Dagbladet): VMs største stjerne, Diego Armando Maradona, har gått fra å være utskjelt klovn under kvaliken og uttaket, til å bli en respektert topptrener.

Alt har snudd etter fire seire på rappen i VM, på veien til kvartfinalen mot Tyskland lørdag har fotballegenden samtidig smeltet alles hjerter med rørende omsorg for spillerne.

- Stolt Kyss, klapp og klem er tydeligvis resepten for å få superstjerner som Lionel Messi, Carlos Tevez og Higuain til å blomstre.

- Jeg er veldig stolt av å være med på VM-suksessen. Før kalte folk meg en talentløs manager og en «kuk». Men nå, etter fire kamper, de samme folka sier at jeg er fantastisk, sier Maradona ifølge ESPN.

Argentina mot Tyskland er VMs største oppgjør så langt. De to lagene har levert angrepsspill fra øverste hylle - og begge er smårustne bakover. Det blir Klose, Özil, Podolski og Müller mot Messi, Tevez, Higuain og Di Maria. Det ligger an til å bli en grei lørdagskveld, med andre ord.

Maradona gleder seg over trenersuksessen, men drømmer fortsatt om tida da han kunne snøre på seg Puma-skoa og briljere.

Familien er med - Jeg ønsker fortsatt å dra på meg skjorta og gå ut på banen, men det er fantastisk bare å være en del av denne gruppa. Når du spiller utpå banen kan du også si ting du ikke kan si som trener, sier Maradona, vel vitende om utestengelsen han fikk etter utblåsingen mot argentinske journalister da Argentina kvalifiserte seg til VM.

HJERTELIG: De to Boca-legendene Tevez og Maradona i het omfavnelse etter seieren i åttedelsfinalen. Foto: EPA
HJERTELIG: De to Boca-legendene Tevez og Maradona i het omfavnelse etter seieren i åttedelsfinalen. Foto: EPA Vis mer

- Jeg glemmer ikke ting. De som ikke trodde - håper damene unnskylder meg - la dem suge meg, sa han da ifølge DPA.

Maradona høres kanskje ikke som noen stor familiemann med slike uttalelser, men han støttes av både kjæresten Veronica Ojeda og døtrene Giannina og Dalma, førstnevnte er forøvrig kjæreste med Argentinas spiss Sergio Agüero. Barnebarnet Benjamin er også på plass i VM, i det som virker som en svært harmonisk tropp.