Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maradona beklager dommerslakt

Dommerutspill etter England-kamp.

FRITTALENDE: Argentina-legenden Diego Maradona (57) har beklaget dommerutspillene etter VM-kampen mellom England og Colombia på tirsdag. Foto: NTB Scanpix
FRITTALENDE: Argentina-legenden Diego Maradona (57) har beklaget dommerutspillene etter VM-kampen mellom England og Colombia på tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Argentina-legenden Diego Maradona (57) har beklaget dommerutspillene etter VM-kampen mellom England og Colombia på tirsdag.

Maradona ble irettesatt av det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter han omtalte dommerprestasjonen til Mark Geiger som «monumentalt tyveri».

– Selv om jeg noen ganger er uenig i dommeravgjørelser, har jeg absolutt respekt for arbeidet deres, skrev Maradona på Instagram sammen med bilde av ham og FIFA-president Gianni Infantino.

57-åringen uttaler at «tatt av følelsene» og innrømmet at noen av uttalelsene var «uakseptable».

Før kampen ble den argentinske fotballegenden avbildet i Colombia-drakt. Maradona reagerte deriblant på straffesparket engelskmennene ble tildelt av den amerikanske dommeren i andreomgang. England vant kampen etter straffesparkkonkurranse og møter Sverige i kvartfinalen på lørdag.

– Dommeren vet nok mye om baseball, men han har ikke peiling på fotball, sa Maradona.

FIFA har omtalt Maradonas «insinuasjoner» som «fullstendig upassende og ubegrunnet». Videre uttalte forbundet at de er svært skuffet over uttalelsene fra «en spiller som har skrevet fotballens historie».

Det er ikke første gang Maradona havner i søkelyset for sin oppførsel i årets VM. I Argentinas avgjørende gruppespillkamp mot Nigeria feiret han hemningsløst og viste fingeren på tribunen. I Argentinas kamp mot Island ble 57-åringen avbildet mens han røyket sigar på tribuneplass.

(NTB)

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer