FERDIG: Diego Armando Maradona, tidenes beste fotballspiller, er ferdig som trener for Argentina. Foto: AFP
FERDIG: Diego Armando Maradona, tidenes beste fotballspiller, er ferdig som trener for Argentina. Foto: AFPVis mer

Maradona ferdig som argentinsk landslagssjef

Kvartfinalen i VM blir det siste vi ser av ham på sidelinja.

|||(Dagbladet): Maradona fortsetter ikke som argentinsk landslagssjef, det melder Eurosport i kveld.

Argentina tapte 4-0 mot Tyskland i kvartfinalen og framtida hans har vært usikker etter det.

Maradona fikk tilbud om fire nye år som landslagssjef for to uker siden, men satte som krav at han fikk med seg hele støtteapparatet sitt videre. Blant dem er flere gode venner av fotballguden.

Kravet skal ha ført til en maktkamp innad i det argentinske fotballforbundet, som i kveld altså har endt med at han ikke får fortsette.

Argentinas president, Cristina Fernández, skal ha forsøkt å ringe Maradona to ganger for å få til et møte slik at han kunne fortsette, men Maradona tok ikke telefonen, ifølge The Guardian.

Maradona tok over det argentinske landslaget i november 2008 og tok laget til VM med knappest mulig margin. Maradona var sjef i 15 kamper, det endte med åtte seire og sju tap. To av tapene blir stående som noen av de verste i argentinsk fotballhistorie: 6-1 mot Bolivia og 4-0 mot Tyskland.

Maradona vant mange hjerter under VM. Varmen han overrøste spillerne med og den barnlige gleden over fotballen, var rørende med tanke på at mannen nærmest lå for døden etter mange år med narkotikamisbruk og sterk overvekt kun for få år siden.

Men det fotballmessige hang ikke på greip da Tyskland løp dem i stykker i kvartfinalen og avslørte store hull i det argentinske forsvaret.

Maradona vant VM som spiller i 1986 og var tapende finalist i 1990. Han ble - til enorme protester i Argentina - utelatt fra Argentinas VM-tropp som 17-åring i 1978 da landet vant VM på hjemmebane. Da hadde han allerede blitt toppscorer i Argentinas øverste divisjon.

Nå er det usikkert hvor ferden går for fotballens mest fargerike figur.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

VARMT: Maradona trøster Messi etter 4-0-tapet mot Tyskland. Slik vil mange huske fotballguden etter det som kan ha vært hans siste opptreden på verdens største arena - fotball-VM. Foto: AFP
VARMT: Maradona trøster Messi etter 4-0-tapet mot Tyskland. Slik vil mange huske fotballguden etter det som kan ha vært hans siste opptreden på verdens største arena - fotball-VM. Foto: AFP Vis mer