Maradona føler seg skyldig

- Hjertet mitt ble revet i stykker da jeg så Batistuta, Veron og Aimar gråte. Diego Maradona bruker sterke ord om Argentina-sjokket.

Legenden synes fortsatt det er vanskelig å tro at Argentina er slått ut av VM.

- Jeg føler meg skyldig, erklærte han i sin VM-spalte i den sveitsiske avisen Blick. Maradona så oppgjøret mot Sverige hjemme på Cuba, selv om han endelig hadde fått visum til Japan.

- Hvorfor var jeg ikke der? Spillere som (Gabriel) Batistuta ønsket å ha meg med, skrev Maradona, men forsvarte avgjørelsen med at han ikke ville være til stede kun som en som kom med råd, men derimot som lagets største fan.

Men meninger har den gamle stjernespilleren, og han deler dem gjerne med folk. Han har langt mer respekt for nåværende landslagstrener Marcelo Bielsa enn gamletrener Daniel Passarella, men synes likevel Bielsa var skyldig i noen taktiske blundere.

- Batistuta tar man ikke av banen når man trenger scoringer. Jeg ville heller satt Batistuta og (Hernan) Crespo på topp sammen. Jeg ville heller ikke tatt Juan Veron av banen, skrev Maradona, som ler ved tanken på Sverige som mester.

- Sverige blir ikke verdensmester. Det ville være latterlig.

Håpet om argentinsk suksess lever fortsatt i 41-åringen, som kommer med trøstens ord til sørgende spillere og fans:

- I fotball, som i livet, får man alltid en sjanse til. En sjanse til revansj. En dag vil Argentina igjen stå øverst.

(NTB)

<B>FLAGGET UT:</B> Maradonas ansikt på et flagg under Sverige-kampen kunne ikke redde Argentina.