Maradona forlot sykehuset

Uklart om legenden skal fortsette behandlingen et annet sted.

Diego Maradona forlot i dag overraskende sykehuset der han har vært innlagt i 11 dager etter et hjerteinfarkt.

Han var i svært dårlig forfatning da han ble innlagt, og kjempet i flere dager for livet sitt. Så sent som søndag lå han i respirator, men de siste dagene skal han ha blitt betydelig bedre og gått omkring på rommet.

- Gi meg en ball så jeg kan vise at jeg er frisk, skal Maradona ha sagt til legene sine. Det er uklart om han brukte ball da han overbeviste dem om at han kunne utskrives, men torsdag reiste han iallfall fra sykehuset i bil.

Det er ikke klart om han ble kjørt til et annet sykehus. Det er mulig at han skal reise til Cuba for videre behandling, dersom legene mener at han er sterk nok for det.

Ifølge den siste helserapporten har Maradona vært i stadig bedring. 43-åringen har ikke lenger feber, og de eneste medisiner han bruker er antibiotika.

Beskyttet

Helt til han ble utskrevet ble den tidligere stjernespilleren behandlet på intensivavdelingen. Legene ønsket ikke å flytte på ham for å unngå en besøksstorm som kunne være til skade for den positive utviklingen.

Dessuten skal en av klinikkens ansatte ha gjort forsøk på å fotografere Maradona i sykesengen for å selge bildet til media. Ved intensivavdelingen hadde klinikken bedre kontroll også over den slags.

Legene nekter fortsatt å uttale seg om hvorvidt Maradonas kollaps like over påske skyldes kokainmisbruk, som han har slitt med det siste tiåret.

Støtteerklæringer

Maradona har opplevd stor støtte fra det argentinske folk, så stor at hans tenåringsdøtre Dalma (17) og Giannina (14) måtte be tilhengerne om å avlyse en planlagt støttedemonstrasjon utenfor sykehuset for å gi fotballhelten og de andre pasientene ro.

Da Argentinas landslag onsdag slo Marokko 1-0 på bortebane, viste også spillerne at de tenker på landets beste fotballspiller noensinne. Før avspark i Casablanca viste de fram et banner med teksten «Diego, Argentina er med deg».

Det førte til tordnende applaus fra 65 000 tilskuere i Casablanca. Ifølge argentinske medier så Maradona kampen på TV på sykerommet.

(NTB-DPA)

FORLOT SYKEHUSET: Diego Maradona er utskrevet fra sykehuset der han har ligget i 11 dager.