TUSENVIS: Argentinske fans samlet seg i tusentall for å hylle landslagssjefen og fotballguden Maradona. Foto EPA
TUSENVIS: Argentinske fans samlet seg i tusentall for å hylle landslagssjefen og fotballguden Maradona. Foto EPAVis mer

Maradona fortsatt gud i Argentina

Tatt imot som frelser i Buenos Aires etter 4-0-tap mot Tyskland.

|||(Dagbladet): Argentina og Maradona vant mange hjerter i Sør-Afrika, med ultraoffensivt spill og klemmer i hopetall.

Men oppturen fikk en brå slutt i kvartfinalen mot Tyskland, der det endte med 4-0 i en real fotballeksjon i kollektivt angrepsspill og stram defensiv organisering.

VM-exit i kvarten etter et så stygt tap, er ikke noe argentinere vanligvis jubler for. Når det kommer til Maradona er imidlertid ingenting vanlig.

DER! Maradona vinker til fansen som møtte opp for å hylle ham. Smilet er også tilbake etter 4-0-tapet mot Tyskland. Foto: AP
DER! Maradona vinker til fansen som møtte opp for å hylle ham. Smilet er også tilbake etter 4-0-tapet mot Tyskland. Foto: AP Vis mer

Flyplassen utenfor Buenos Aires var pakket med mennesker, Maradona-plakater, flagg og bannere. Alle ønsket å hylle det argentinske laget som kom hjem fra Sør-Afrika i natt. «Fortsett Diego. Vi støtter deg» og «Diego 2014» sto det på noen av bannerne.

Folkemassene trykket på rundt spillerbussen da den sneglet seg fram, folk klatret opp i lyktestolper for å få et glimt av Maradona og spillerne.

Politiet misforsto? Politiet i Argentina må imidlertid ha glemt hva slags status Maradona har i det fotballgale landet. De hadde barrikadert flyplassen og tillot bare de som jobber på flyplassen å komme nærmere enn 1,5 kilometer av frykt for opptøyer, ifølge LA Times.

Men da bussen kom ut på motorveien ventet det kun hyllest og varme for Maradona og spillerne - som tydelig satte pris på mottagelsen.

VELKOMST: Spillerbussen sneglet seg fram mellom folkemassene. Foto: AFP
VELKOMST: Spillerbussen sneglet seg fram mellom folkemassene. Foto: AFP Vis mer

Ikke noe godt skussmål for politiet som har ansvaret for å lage folkefest i fotballens neste store mesterskap, Copa America neste år.

Vurderer framtida Maradona vurderer nå framtida si som landslagstrener, men mottagelsen han og laget fikk viser at den folkelige støtten til landslaget i hvert fall er på plass.

- Jeg må diskutere med familien min og spillerne, sa Maradona etter det sure tapet mot Tyskland, på spørsmål om han fortsetter.

Det er ventet at han skal møte den argentinske fotballpresidenten, Julio Grondona, i dag for å diskutere framtida.

IVRIGE: Hvis man ønsker å få et glimt av Maradona, kan det lønne seg å klatre opp i lyktestolpene. Foto: AFP
IVRIGE: Hvis man ønsker å få et glimt av Maradona, kan det lønne seg å klatre opp i lyktestolpene. Foto: AFP Vis mer
SPARKET: Brasil fikk ikke like bra mottagelse da de kom hjem etter kvartfinaletap. Trener Dunga fikk sparken og spillerne fikk politibeskyttelse. Foto: EPA
SPARKET: Brasil fikk ikke like bra mottagelse da de kom hjem etter kvartfinaletap. Trener Dunga fikk sparken og spillerne fikk politibeskyttelse. Foto: EPA Vis mer