Maradona gjør comeback

Diego Maradona gjør comeback på fotballbanen under en veldedighetskamp i Kroatia.

Spilleren som førte Argentina til VM-gull i 1986 har sagt seg villig til å spille en kamp til inntekt for foreldreløse barn i Kroatia 17. juni.

– Jeg er glad for å komme tilbake til Kroatia. Og det gjør meg enda mer glad at dette er til et godt formål. Å spille veldedighetskamper er blitt meningen med livet, siteres Maradona på i flere kroatiske aviser.

Andre spillere som har sagt ja til å stille opp er de tidligere kroatiske stjernene Davor Suker og Zvonimir Boban.

Kampen skal avvikles sammen i forbindelse med en veldedighetsturnering i tennis hvor tidligere stjerner som Boris Becker, John McEnroe og Goran Ivanisevic spiller.

Arrangørene håper også å få arrangert en tenniskamp mellom Maradona og den tidligere urokråka McEnroe.

Maradona er ansett som tidens beste fotballspiller av mange, og vant også en kåring i regi av Det internasjonale fotballforbundet i 2000. Men etter press fra Brasil måtte han dele prisen med Pelé.

Den argentinske midtbanekjempen var døden nær tidligere i år da han fikk problemer med hjertet etter flere års kokainbruk. Han ble operert 5. mars, og er nå helt frisk igjen.

(ANB)

DÅRLIGE RÅD: Diego Maradona snakket med Milan-stopper Paolo Maldini før en veldighetskamp i Milano i går. Nå skal veteranen spille selv. Foto: SCANPIX/AP
DÅRLIGE RÅD: Diego Maradona snakket med Milan-stopper Paolo Maldini før en veldighetskamp i Milano i går. Nå skal veteranen spille selv. Foto: SCANPIX/AP Vis mer