FAR OG SØNN:  Diego Maradona og faren Don Diego. Bildet er tatt i forbindelse med Copa Libertadores i 2012. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Diego Maradona og faren Don Diego. Bildet er tatt i forbindelse med Copa Libertadores i 2012. Foto: NTB ScanpixVis mer

Maradona i sorg: - Pappa har dessverre forlatt oss

- Alt skjedde fredfullt.

(Dagbladet): Fotballegenden Diego Maradona (54) er i sorg etter at faren Don Diego døde i går, 87 år gammel.

Faren har ligget på sykehus med hjerteproblemer. I går var det ingenting legene lenger kunne gjøre. I en offisiell uttalelse gjengitt i argentinske og andre medier sier Maradona:

- Hallo, jeg er Diego Maradona - og jeg vil takke alle som ga min far en fantastisk behandling. Dessverre har han forlatt oss, men alt skjedde fredfullt. Alle barna var samlet. Jeg vil takke legene som gjorde alt for å holde ham i live.

Maradona fortsetter:

- Han gikk bort med all vår kjærlighet. Alle barna var rundt ham. Takk til pressen, som opptrådte respektfullt - selv da jeg kom og gikk fra sykehuset. Det setter jeg virkelig pris på. Og takk til det argentinske folket som ba for min far.

- Et varmt kyss til alle.

Maradona fikk 91 landskamper for Argentina og scoret 34 mål. Don Diego fulgte sønnen i opp- og nedturer. Maradona var også i overskriftene for noen dager siden, da han erklærte at han vil bli ny FIFA-president etter Sepp Blatter.