Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maradona klar for fotballfest

Diego Armando Maradona er klar for avskjedskampen sin lørdag. - Jeg er rolig, jeg er frisk og jeg er klar til å nyte denne festen, sier legenden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ankom han Buenos Aires, der han skal ta et fotballverdig avskjed med en karriere uten sidestykke - på godt og vondt.

Maradona ble kneoperert i oktober, og har jobbet hardt for å komme i form til å orke å spille kampen på lørdag. Han bor fortsatt på Cuba, der han behandles for å minske ettervirkningene av et utagerende fotballiv med høyt narkotikaforbruk.

- Jeg har lagt ned all den treningen en profesjonell spiller ville gjøre før kampen, sier Maradona.

Lørdag møter det nåværende argentinske landslaget et sammensatt lag av nåværende og tidligere stjerner med Maradona i spissen. Blant de inviterte er bulgareren Hristo Stoitsjkov, colombianske Carlos Valderrama og Rene Higuita, Enzo Francescoli fra Uruguay, franskmannen og United-legenden Eric Cantona, brasilianske helter som Romario, Rivaldo og Cafu, Newcastles peruvianer Nolberto Solano og Maradonas tidligere spiss- og kokainpartner Claudio Caniggia.

I går møtte Maradona pressen til en times langs seanse. Fotballguden tillot seg å dukke opp to timer etter planlagt, og snakket om fotball, argentinske politikere, fotballens ledere og krigen i Afganistan.

Han takket også det argentinske fotballforbundet for å ha fredet draktnummer 10 i all framtid til ære for Maradona, samtidig som han hyllet det nåværende landslaget.

- Det er ingen lag som spiller som Argentina akkurat nå. De må opprettholde den standarden de holder nå til neste år, men jeg synes vi ser veldig sterke ut foran VM, sier han.

Maradona skal visstnok trene med det argentinske landslaget fram mot kampen. Hans gamle landslagstrener Carlos Bilardo har igjen utrop Maradona til tidenes fotballspiller.

- Jeg har spilt mot Pele og trent Maradona, så jeg kan basere uttalelsen på fakta, sier Bilardo.

Si din mening: Er Maradona tidenes fotballspiller?

(Dagbladet.no)

GODT SPØRSMÅL: Solbrillecool, sølvbehengt og tilsynelatende friskere enn på lenge. Maradona holdt en times presseaudiens i Buenos Aires i går.
SES LØRDAG:</B> Lørdag runder Maradona av karrieren med en heidundrende oppvisningskamp, fire år etter at han spilte sin siste kamp offisielle kamp for Boca Juniors.
Hele Norges coronakart