Maradona-klasse

- En scoring lik den Diego Maradona gjorde mot England i VM i 1986. Det sier fotballekspertene om supermålet til Thierry Henry i går.

- Thierry scoret et mål i verdensklasse. Det er et veldig spesielt mål. Han tar ballen på egen banehalvdel, og avslutter i den andre enden av banen, sa en tydelig imponert Arsenal-manager, Arséne Wenger, etter kanonmålet.

Trolldom

Et snaut kvarter var spilt da franskmannen Henry viste sine trolldomskunster for første gang i kampen. Han plukket opp ballen ti meter inn på egen banehalvdel, fintet i tur og orden Matt Etherington, Ledley King og Stephen Carr, og avsluttet med å skyte knallhardt ned i hjørnet. - På dette nivået må du ha spesielle evner for å få til noe slikt, la Wenger til om en av de største prestasjonene så langt i årets sesong. For Henry, som ikke hadde scoret på fem kamper i serien, var gårsdagen en etterlengtet opptur.

På sølvfat

Også 2- 0 målet kom etter glimrende spill av Henry. Da serverte han Fredrik Ljungberg ballen på sølvfat, etter først å ha fintet vekk stakkars Ledley King som også ble kjørt karusell med ved den første scoringen. Sylvain Wiltord satte spikeren i Tottenham-kista tjue minutter før slutt. Dermed har Arsenal inntatt tabelltoppen igjen, to poeng foran Liverpool som møter Sunderland på Anfield i dag.

FANTOM-MÅL: Arsenals franske superspiller Thierry Henry slipper jubelen løs etter sin fantastiske scoring mot London-rivalen Tottenham.