I FYR OG FLAMME: Diego Maradona var gjennom en berg og dalbane av følelser i løpet av kampen mellom Argentina og Nigeria. Foto: AFP / Giuseppe Cacace
I FYR OG FLAMME: Diego Maradona var gjennom en berg og dalbane av følelser i løpet av kampen mellom Argentina og Nigeria. Foto: AFP / Giuseppe CacaceVis mer

Diego Maradona

Maradona klikket, sov og viste fingeren

Gary Lineker mener - kanskje ikke uventet - at argentineren driter seg ut.

Diego Armando Maradona vil for alltid være en folkehelt i Argentina. Den lille magikeren tok hjemlandet til VM-gull i 1986, noe «La Albiceleste» ikke har klart siden.

Under sommerens mesterskap er Maradona på plass som tilskuer, og følger Argentinas kamper med stor entusiasme.

Både TV-kameraene og fotografene sveiper regelmessig innom den legendariske argentineren, og bildene fra tirsdagens kamp mot Nigeria viser Maradona fra en rekke sider.

Måtte holdes

57-åringen gikk gjennom en berg-og-dal-bane av følelser i løpet av kampen. Før kampstart sto han og danset på tribunen, og da Lionel Messi sendte Argentina i ledelsen etter 15 minutter, klikket det fullstendig for Maradona.

Han spratt opp, strekte hendene i været, løftet hodet mot himmelen, slo seg på brystet og ropte «Takk, Gud».

Maradona klikket, sov og viste fingeren

Samtidig som Maradona feiret målet, måtte en livvakt holde fast rundt ham slik at han ikke falt ned fra tribunen. Under forsøkte fans å klatre opp til han.

Sovnet

Ikke lenge etter målet var Maradona langt mer rolig. TV-kamerane zoomet inn på ham, og med øynene lukket så det ut som at argentineren hadde sovnet under kampen.

Oppgjøret mellom Argentina og Nigeria levde fra første til siste spark på ballen, og Maradona var nok en av få som sovnet underveis.

En video som sirkulerer på Twitter viser at Maradona sliter med å stå på egne bein og må ha hjelp til å sette seg ned i en stol. Mange spekulerer derfor i om rus må ta en del av skylden for noen av de voldsomme reaksjonene og sovingen.

Viste fingeren

Da Marcos Rojo avgjorde for Argentina og sendte de videre til åttedelsfinalene med en praktfull avslutning, reagerte Maradona på uvanlig vis.

Nok en gang spratt han opp fra setet, men denne gangen viste han fingeren ned mot stadion. Trolig var de rettet mot motstanderen og ikke Argentina.

VISTE FINGEREN: mange har reagert på denne gesten fra Maradona. Foto: AFP / Olga Maltseva
VISTE FINGEREN: mange har reagert på denne gesten fra Maradona. Foto: AFP / Olga Maltseva Vis mer

Kritikk

Maradonas oppførsel har vakt sterke reaksjoner, og blant dem som reagerer er den tidligere toppspilleren og nåværende programlederen, Gary Lineker.

- Jeg tror han kommer i avisene for en annen type feiring. Han er i ferd med å latterliggjøre seg selv, er jeg redd, sa han i BBC-studio.

Han fikk støtte av tidligere Manchester United-spiller, Rio Ferdinand.

- Jeg er redd det er dette som kommer på nyhetene, dessverre. Karrieren hans på banen er helt der oppe med de beste. Dessverre dukker øyeblikk som dette opp og det er ikke fint å se, mente han.

Også journalisten Mark Chapman, som også arbeider i BBC, var skuffet over Maradonas oppførsel.

- Maradona var den største fotballspilleren i min ungdom. Nå ser han ut til å være den TV-produsentene filmer for å få en vits. Ikke at han hjelper seg selv særlig mye, skriver han.