Maradona krever oppreisning

Den tidligere storspilleren Diego Maradona krever oppreisning. Da ble det kjent at den positive dopingprøven han avga i 1991 trolig ble avgitt i et glass med kokainrester fra tidligere tester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Kanskje jeg nå, sju år etter, endelig kan få renvasket meg selv. Fotballen min har alltid vært «ren», sa Mardona.

- Jeg vil fra nå av følge denne historien nøye. Jeg skal finne sannheten, fortsatte det tidligere vidunderbarnet som startet soningen av en 15 måneder lang dopingdom i 1991.

Han testet positivt etter en seriekamp for Napoli mot Bari, og saken markerte begynnelsen på slutten for tidenes beste fotballspiller.

Acqua Acetosa-laboratoriet, som nå er i søkelyset for å ha rotet med en rekke dopingprøver i italiensk fotball, beviste at Maradona hadde tatt kokain. Nå viser deg seg at det samme utstyret skal ha blitt brukt til tidligere testing av narkotiske stoffer.

Svikten i laboratoriet sår nå tvil om Maradona virkelig var dopet i 1991.

- Jeg var sikker på at testen skulle være negativ, fordi jeg alltid tok en egen test før hver eneste kamp. Hvis hjemmetesten var positiv spilte jeg aldri, røper Maradona.

Grunnen til at han tok egne prøver skal være at han ikke ville ødelegge sitt eget eller klubbens rykte. Samtidig er de et bevis på at den argentinske stjernen hadde stoffproblemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer