Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Maradona-lag brøt norsk lov

Anmeldelse etter ulovlig reklame

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I to showkamper i Norge har Diego Maradona og hans showball-kompiser spilt med reklame for et utenlandsk bookmakerselskap på draktene.

Nå er arrangøren av kampene anmeldt av Lotteritilsynet, skriver NRK.

- Normalt ender dette med bøter og jeg regner med at styremaktene ser alvorlig på lovbruddet, mest fordi dette er et bevisst lovbrudd, seier Rune Timberlid i Lotteritilsynet til kanalen.

Han anslår at arrangørene kan regne med en bot på 100 000 kroner for overtredelsen.

Arrangørene i k2030.com avviser at de hadde mulighet til å fjerne draktreklamen før kampene i Oslo og Bergen.

- Vi har aldri hatt noe bestemmelsesrett for hva som skulle skje med draktene, sier Ingrid Engesæter Røen, prosjektkoordinator hos Kulturentrepenørene 2030 AS.

Norske Terje Liverød er lagleder for Maradona-laget, og han bekrefter overfor Dagbladet.no at Lotteritilsynet tok kontakt før kampen i Oslo fredag.

Han avviser ansvar for reklamen, avtalene er inngått i Argentina av selskapet som sender legendene ut på tur. Liverød er heller ikke sikker på at at Lotteritilsynet kan forby utenlandske lag egen draktsponsor.

BRØT LOVEN: Lotteritilsynet er sikre, laglederen til Maradona-laget mener de som utenlandsk lag har rett til egen sponsor. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet.no
BRØT LOVEN: Lotteritilsynet er sikre, laglederen til Maradona-laget mener de som utenlandsk lag har rett til egen sponsor. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet.no Vis mer

- Men jeg er lagleder og har ikke noe med sponsoravtaler å gjøre. At Lotteritilsynet ringte meg er klønete, de kunne like gjerne ringt Drillo, sier Liverød til Dagbladet.no.