Maradona lanseres som ny sjef for Gamsten

De indiske Blackburn-eierne har store planer.

- ØNSKET AV BLACKBURN: Ifølge Daily Mirror har de indiske Blackburn-eierne lyst til å knytte til seg Diego Maradona i en eller annen rolle. Foto: Jonathan Brady, EPA/Scanpix
- ØNSKET AV BLACKBURN: Ifølge Daily Mirror har de indiske Blackburn-eierne lyst til å knytte til seg Diego Maradona i en eller annen rolle. Foto: Jonathan Brady, EPA/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter at Blackburn overraskende sparket «Big Sam» Allardyce i går, ønsker klubben nå å knytte til seg Diego Maradona, skriver Daily Mirror.

Avisa har snakket med en kilde som hevder at de indiske Rao-brødrene, som eier klubben via fjærkre-firmaet Venkys, ønsker seg den argentinske legenden inn i klubbledelsen.

- Maradona blir sett på som den rette profilen for VH-gruppen. Han kan bli tilbudt jobb som manager, daglig leder eller sportsdirektør, hevder kilden.

- Større planer Blackburn-eierne begrunnet sparkingen med at «Big Sam» rett og slett ikke var stor nok for dem.

- Vi har tatt denne avgjørelsen som en del av våre større planer og ambisjoner for klubben. Vi vil samtidig takke mr. Allardyce for hans bidrag til Blackburn, het det i meldingen.

Innen fotballen finnes det ikke mye større navn - i alle fall på verdensbasis - enn Maradona. Han ledet Argentina til kvartfinalen i VM sist sommer, men endte med å måtte slutte i jobben da han ikke fikk innfridd kravene sine om å få med seg hele støtteapparatet videre.

Maradona har tidligere meldt sin interesse for en jobb i Europa, og agenten hans lanserte ham som kandidat til Aston Villa-jobben tidligere i år.

Gamst-sjokk Morten Gamst Pedersen skrev på bloggen sin i går kveld at han var «i sjokk» over beslutningen om å fjerne Allardyce.

- Vi har overhodet ikke gjort det dårlig i år, og hadde med seier mot Bolton i går ligget på en meget komfortabel sjetteplass. Og tabellsituasjonen vår gjenspeiler ikke hvordan spillet vårt har vært i mange kamper i årets Premier League-sesong, skrev nordmannen.