Maradona med ny jobb: - Endelig går en av mine livslange drømmer i oppfyllelse

Legenden blir FIFA-ambassadør.

NY JOBB: Etter fotballkarrieren har Diego Maradona forsøkt seg som trener. Det har gått så som så. Nå skal han jobbe i FIFA som ambassadør. Her under Davis Cup-kampen mellom Argentina og Italia i forrige uke. Foto: EPA/David Fernandez
NY JOBB: Etter fotballkarrieren har Diego Maradona forsøkt seg som trener. Det har gått så som så. Nå skal han jobbe i FIFA som ambassadør. Her under Davis Cup-kampen mellom Argentina og Italia i forrige uke. Foto: EPA/David FernandezVis mer

Legenden Diego Maradona er utnevnt til ambassadør for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Det er Maradona selv som melder om dette på sin egen Facebook-side.

56-åringen er godt fornøyd med sin nye rolle.

– Nå er det offisielt. Endelig går en av mine livslange drømmer i oppfyllelse. jeg ser virkelig fram til å jobbe for et rent og transparent FIFA sammen med folk som virkelig elsker fotball, heter det fra en av verdens beste fotballspillere gjennom alle tider.

Maradona var blant de hardeste kritikerne av den tidligere fotballpresidenten Sepp Blatter. Blatter er suspendert fra alt arbeid relatert til fotball i seks år.

Det er den nåværende FIFA-presidenten Gianni Infantino som har invitert Maradona inn i varmen.

Diego Maradona førte Argentina til VM-gull i 1986. Han ble italiensk seriemester med Napoli i 1987 og 1990. Napoli vant også UEFA-cupen i 1989.

Fra 2008 til 2010 var han landslagstrener for Argentina uten den helt store suksessen.

(NTB)