Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maradona på slanker'n ydmyket av italienske skattemyndigheter

Beslagla diamantøreringer på helsehotell.

MISTET ØREPYNTEN: Diego Maradona har et uoppgjort skattekrav etter tida som spiller i Napoli. Da den argentinske fotballegenden returnerte til landet, var skattemyndighetene raskt på pletten for å gjøre krav noe av pengene. Maradona ble blant annet tvunget til å gi fra seg sine diamantøreringer.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
MISTET ØREPYNTEN: Diego Maradona har et uoppgjort skattekrav etter tida som spiller i Napoli. Da den argentinske fotballegenden returnerte til landet, var skattemyndighetene raskt på pletten for å gjøre krav noe av pengene. Maradona ble blant annet tvunget til å gi fra seg sine diamantøreringer.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JUAN MABROMATA Vis mer

|||(Dagbladet.no): Det er 18 år siden Diego Maradona forlot Napoli etter å ha satt uutslettelige spor i italiensk fotballhistorie. Men det er ikke bare blant fotballelskere Maradona aldri kommer til å bli glemt i «støvellandet».

Italienske skattemyndigheter har nemlig et utestående skattekrav fra Maradonas tid i landet, som med renter, har vokst til over 300 millioner kroner.

Rollen som argentinsk landslagstrener med manglende sportslig suksess, har satt sine spor hos den argentinske fotballguden - også fysisk. 48-åringen har igjen begynt å slite med vekta etter å ha tatt tak i en usunn livsstil som nesten kostet ham livet for noen år tilbake.

Med tanke på forhistorien han har med kemneren i Italia, burde han kanskje ha valgt et annet behandlingssted enn alpebyen Merano nær den østerrikske grensa. De lokale skattemyndighetene rykket iallfall raskt ut da de fikk vite at Maradona befant seg på eksklusive Palace Hotel, melder nyhetsbyrået AP.

Der tvang de den hardt pressede argentinske landslagssjefen til å avende sine karakteristiske diamantøreringer som avdrag på restskatten, som ifølge legen sin behandles for vekt- og stressproblemer nå som Argentinas VM-kvalifisering er i ferd med å spore av.

Øresmykkene monner imidlertid lite om størrelsen på skattekravet stemmer. Fra politihold opplyses det at de er verdt rundt 35 000 kroner.

Ifølge AP er det ikke første gang Maradona har blitt tvunget til å gi fra seg personlige smykker etter en visitt til Italia. For tre år siden beslagla politiet to Rolex-ur da han var i Napoli i anledning et veldedighetsarrangement.

PÅ SLANKER'N: Diego Maradona sliter med vekta og har sjekket inn på eksklusive Palace Hotel i italienske Merano for å ta av overflødige kilo.Foto: SCANPIX/REUTERS/Davide Elias
PÅ SLANKER'N: Diego Maradona sliter med vekta og har sjekket inn på eksklusive Palace Hotel i italienske Merano for å ta av overflødige kilo.Foto: SCANPIX/REUTERS/Davide Elias Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling