- Maradona scoret ikke det målet helt på egen hånd. Jeg var hans assistent

Dommeren innrømmer.

GUDS HÅND: 29 år etter at han scoret med «Guds hånd» fikk Diego Maradona et hjertelig møte med dommeren som godkjente den legendariske scoringen. Foto: AP Photo/Carlo Fumagalli
GUDS HÅND: 29 år etter at han scoret med «Guds hånd» fikk Diego Maradona et hjertelig møte med dommeren som godkjente den legendariske scoringen. Foto: AP Photo/Carlo Fumagalli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

29 år etter at han scoret med «Guds hånd» fikk Diego Maradona et hjertelig møte med dommeren som godkjente den legendariske scoringen.

Tunisiske Ali Bennaceur var kampleder i VM-kvartfinalen mellom England og Argentina på Azteca stadion i Mexico i 1986. Maradona avgjorde kampen med to mål, det ene med hånden etter en luftig duell med Englands keeper Peter Shilton. Dommer Bennaceur fikk ikke med seg den argentinske legendens tjuvtriks og godkjente scoringen til voldsomme engelske protester.

Etter kampen hevdet Maradona at målet ble scoret med «Guds hånd».

Mandag møttes to av den omtalte kvartfinalekampens fremste forgrunnsfigurer i Tunisia. Det ble et hjertelig møte, der Maradona og Bennaceur blant annet utvekslet gaver.

Venn for evig Den tidligere tunisiske toppdommeren overrakte Maradona et innrammet bilde av seg selv, Maradona og Shilton tatt før kampstart på Azteca stadion i 1986. Maradona og Shilton var kaptein på hvert sitt lag.

I retur fikk 71-åringen en signert Maradona-drakt med påskriften «Til Ali, min venn til evig tid».

I intervjuer etter kvartfinalen for 29 år siden beskyldte Bennaceur den bulgarske assistentdommeren Bogdan Dotsjev for ikke å ha fått med seg handsen. Det gjentar han den dag i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer