- Maradona scoret ikke det målet helt på egen hånd. Jeg var hans assistent

Dommeren innrømmer.

GUDS HÅND: 29 år etter at han scoret med «Guds hånd» fikk Diego Maradona et hjertelig møte med dommeren som godkjente den legendariske scoringen. Foto: AP Photo/Carlo Fumagalli
GUDS HÅND: 29 år etter at han scoret med «Guds hånd» fikk Diego Maradona et hjertelig møte med dommeren som godkjente den legendariske scoringen. Foto: AP Photo/Carlo FumagalliVis mer

29 år etter at han scoret med «Guds hånd» fikk Diego Maradona et hjertelig møte med dommeren som godkjente den legendariske scoringen.

Tunisiske Ali Bennaceur var kampleder i VM-kvartfinalen mellom England og Argentina på Azteca stadion i Mexico i 1986. Maradona avgjorde kampen med to mål, det ene med hånden etter en luftig duell med Englands keeper Peter Shilton. Dommer Bennaceur fikk ikke med seg den argentinske legendens tjuvtriks og godkjente scoringen til voldsomme engelske protester.

Etter kampen hevdet Maradona at målet ble scoret med «Guds hånd».

Mandag møttes to av den omtalte kvartfinalekampens fremste forgrunnsfigurer i Tunisia. Det ble et hjertelig møte, der Maradona og Bennaceur blant annet utvekslet gaver.

Venn for evig Den tidligere tunisiske toppdommeren overrakte Maradona et innrammet bilde av seg selv, Maradona og Shilton tatt før kampstart på Azteca stadion i 1986. Maradona og Shilton var kaptein på hvert sitt lag.

I retur fikk 71-åringen en signert Maradona-drakt med påskriften «Til Ali, min venn til evig tid».

I intervjuer etter kvartfinalen for 29 år siden beskyldte Bennaceur den bulgarske assistentdommeren Bogdan Dotsjev for ikke å ha fått med seg handsen. Det gjentar han den dag i dag.

- Før kampen ga FIFA oss klare retningslinjer: Hvis en kollega er bedre plassert enn deg selv, skal hans avgjørelse gjelde. Det var akkurat det jeg gjorde. Assistenten min løftet ikke flagget, sa tunisieren til det franske fotballmagasinet So Foot nylig.

Tre fordeler Bennaceur hevder også at han spilte en viktig rolle i Maradonas andre mål, et fenomenalt soloraid der argentineren driblet engelskmann etter engelskmann før han satte ballen i mål.

SCORINGEN: Den legendariske scoringen. Foto: NTB Pluss
SCORINGEN: Den legendariske scoringen. Foto: NTB Pluss Vis mer

- Maradona scoret ikke det målet helt på egen hånd. Jeg var hans assistent. Jeg lot han få fordel av ballen tre ganger. Det hadde jeg ikke trengt. Etter den første forseelsen snublet han. Den andre skjedde rett utenfor straffefeltet. Da ropte jeg «fordel, fordel!», sa tunisieren - og tilføyde:

- Og da han gikk inn i feltet, forventet jeg at (Terry) Butcher skulle legge ham i bakken. Jeg satte fløyta til munnen, for jeg var klar til å ta grep, men jeg blåste ikke.

Argentina gikk hele veien til finale og ble der verdensmestere etter å ha slått Vest-Tyskland 3-2.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram