- Maradona syk av golf

Felt av Guds kølle?

(Dagbladet.no): Diego Maradona (43) kjemper fortsatt for livet på et sykehus i Buenos Aires, etter at han ble innlagt med pusteproblemer og hjertetrøbbel i går natt.

I dag tidlig skal tilstanden være en smule bedre for fotballegenden - som skrev seg inn i historien med målet fra «Guds hånd» mot England i VM i 1986.

Men Maradona er ennå ikke utenfor livsfare, sier hans personlige lege Alfredo Cahe.

- Jeg sjekker Diego daglig, og han er fin, sier Cahe.

Tidligere er det hevdet at Maradonas kollaps skyldes en overdose kokain. Han ble avhengig av det narkotiske stoffet for 20 år siden. Nå hevder legen hans at det i stedet var fysisk aktivitet, kombinert med kulde og lite hvile som førte til helseproblemene.

- Han fikk en forkjølelse fordi han spilte golf seint på kvelden. På søndag, etter at han så Boca Juniors mot Nueva Chicago, følte han seg dårlig. Han var kvalm, spydde og fikk feber. Derfor la vi han inn, sier legen.

Festet før han dro på fest

Medisineren avviser bastant at narkotika var inne i bildet. Men han nevner ikke andre rusmidler. Og fra Cuba meldes det at Maradona var i tipp-topp stand da han forlot øya for fire uker siden.

Evening Standard forteller i dag at Maradona gikk rett fra golfing og på fest. Kl. 07.30 om morgenen, etter én times søvn, dro han for å hente datteren Gianinna. Hun hadde også vært på fest.

Så sto fotballkamp på programmet, der han skal ha spist grillmat og drukket vin.

Fortsatt ligger Maradona i respirator på grunn av lungeproblemer. Argentinske aviser melder at en prest var innom i går morges. Han skulle gi ham den siste olje.

Presidenten hilser

- Maradona blir gitt behandling for å styrke hjertet, skriver Suizo-sykehuset i Buenos Aires i en pressemelding.

Flere hundre fans er samlet utenfor sykehuset i støtte til legenden som er kåret til verdens beste spiller, sammen med Pelé.

Hele landet er grepet av Maradonas tilstand, og til og med presidenten i Argentina bryr seg.

- Jeg sender ham en stor klem, og håper han blir fort frisk. På samme måte som hos alle argentinere, gjør dette meg vondt. Vi må stå ved hans side, sier president Nestor Kirchner.

DØGNVAKT:</B> Maradona-fans har beleiret sykehuset i Buenos Aires.
GUDS HÅND:</B> Her scorer Diego Maradona med hånda mot England i 1986. Etterpå sa han at det var Guds hånd som scoret.
LIVSNYTER:</B> Diego Maradona setter pris på både sigarer, alkohol og til tider narkotika.