Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maradona tok Argentina til VM

Fansen takket «Gud» - som svarte med seierstårer og Supermann-kappe.

SEIERHERRE: Maradona feirer etter Argentinas scoring. Den holdt til å sende laget til VM. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Scanpix
SEIERHERRE: Maradona feirer etter Argentinas scoring. Den holdt til å sende laget til VM. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet):
Uruguay - Argentina 0-1.

Chile - Ecuador 1-0

Grensa mellom Argentina og Uruguay ved Gualeguaychu er vanligvis stengt, men ble åpnet i anledning skjebnekampen i VM-kvaliken i natt norsk tid.

«Takk Gud!» sto det å lese på et gigantisk bilde av Diego Maradona i den argentinske svingen før kampstart.

Selv om Maradona trolig vil forbli folkehelt i Argentina uansett, var det lenge høyst usikkert om dette skulle bli kvelden som manifesterte den forhenværende ballkunstnerens rykte.

SUPERMANN: Det var ikke langt ifra at Maradona lettet da triumfen var et faktum. Foto:  REUTERS/Andres Stapff/Scanpix
SUPERMANN: Det var ikke langt ifra at Maradona lettet da triumfen var et faktum. Foto: REUTERS/Andres Stapff/Scanpix Vis mer

Slet tungt
Til pause lå Argentina an til å gå til VM, men dette skyldtes ikke lagets eget spill. Det var til tider ampert på Estadio Centenario, men tross høy temperatur ble dette aldri noen stor fotballkamp rent spillemessig.

Men så grep Guds hånd inn - to ganger.

Først ga Humberto Suazo Chile ledelsen mot Ecuador - et mål som alene kunne være nok til å gi Argentina VM-billetten etter kveldens kamp.

Og så mistet Martin Caceres hodet etter en duell med Jonas, og slang ut en arm for å stoppe Newcastle-spilleren. Caceres ble belønnet med sitt andre gule, og Argentina fikk frispark.

«TAKK GUD!»: Fansen hyllet Maradona, allerede før kampen. Foto: AFP PHOTO / PABLO PORCIUNCULA/Scanpix
«TAKK GUD!»: Fansen hyllet Maradona, allerede før kampen. Foto: AFP PHOTO / PABLO PORCIUNCULA/Scanpix Vis mer

Supermann
Lionel Messi slo frisparket ut til Veron på 20 meter, som fyrte løs - via en spiller eller to, og fram til innbytter Mario Bolatti.

Han kunne stusse ballen i mål fra 10 meter, og Argentina, stadion, Bolatti selv, lagkameratene og ikke minst Diego Maradona gikk av skaftet.

Folkehelten sitter ikke nødvendigvis trygt i sjefsstolen selv etter kveldens kamp, for Argentina har langt ifra overbevist i VM-kvaliken. Men i kveld kunne Maradona iføre seg rød supermannkappe og gråte, juble, klemme og le etter å ha lykkes med sitt store mål denne høsten:

Å ta sitt elskede Argentina til VM.

KJEMPING: Det ble aldri noen fotballfest rent spillemessig da Gabriel Heinze (t.h.) møtte Andres Scotti i kveld. Foto: AFP PHOTO/Daniel CASELLI/Scanpix
KJEMPING: Det ble aldri noen fotballfest rent spillemessig da Gabriel Heinze (t.h.) møtte Andres Scotti i kveld. Foto: AFP PHOTO/Daniel CASELLI/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling