Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maradona vil bli president

Diego Maradona slutter aldri å overraske. Nå vil han overta presidentstolen i sin gamle klubb Napoli. - Pengene betyr lite. Men jeg vil ha makt til å drive klubben som jeg ønsker, sier 37-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den argentinske fotballstjernen skal allerede ha mottatt et konkret tilbud om å overta presidentvervet i den kriserammede Serie A-klubben. Men Maradona-sirkuset har også en skyggeside i jula.

Lille julaften skulle Maradona møtt representanter fra det argentinske fotballforbundet for en underskriftprøve. I august skal han ha signert en narkotikatest, hvor han seinere ble dømt. Fotballforbundet ønsket å se om Maradonas underskrift stemmer overens med den på dopingprøven.

Du har kanskje gjettet riktig?

Maradona dukket sjølsagt ikke opp.

Til Napoli

- Nå vil jeg heller finne ut om jeg kan gjøre en jobb for klubben jeg spilte i åtte sesonger.

- Allerede om få dager sender jeg en av mine representanter til Napoli for å analysere tilbudet fra klubben, sier Diego Maradona.

Napoli ligger i øyeblikket på bånn i italiensk serie A. Tilhengerne roper navnet hans og president Corrado Ferlaino er villig til å rydde plass for den falne storheten.

Italienerne tror at Maradona vil tilføre klubben frisk kapital i form av sponsoravtaler. Dermed kan også spillerne lønnes skikkelig.

Maradona sjøl har andre krav enn penger.

- Jeg kan få den lønna jeg sjøl vil. Men det er ikke poenget. Uten ubegrenset makt får jeg ikke utrettet noe som helst. Det er jeg som skal bygge opp laget. Det er jeg som skal kjøpe inn de riktige spillerne. Det hjelper lite at lønna mi er god hvis jeg ikke får lov å gjøre som jeg vil, sier Maradona om den saken.

Etterforskes

I mellomtida må han innom politiet for å avlegge en ny skriftprøve.

  • I september fikk han opphevet suspensjonen etter å ha testet positivt på narkotika for tredje gang. Dommeren mente det var tvil om urinprøven virkelig tilhørte stjernespilleren.
  • Fortsatt er han under etterforskning for å ha skutt med luftgevær mot fotografer utenfor sitt hjem i Argentina.
  • Like før jul ble han tatt ut av FIFAs nye Hall of Fame grunnet krangel med autoritetene.
  • Nå ønsker han altså å bli president i Napoli.

Hva blir det neste?

To be continued.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!