- Maradona vil vrake Argentina for Portsmouth

Skal ha fire stjerner klare.

SNART SLUTT ?: Maradona har ikke overbevist som argentinsk landslagssjef. Nå hevder advokaten hans at han vil vrake jobben for å knytte seg til Premier League-klubben Portsmouth.  Foto: EPA/CECILIA PUEBLA
SNART SLUTT ?: Maradona har ikke overbevist som argentinsk landslagssjef. Nå hevder advokaten hans at han vil vrake jobben for å knytte seg til Premier League-klubben Portsmouth. Foto: EPA/CECILIA PUEBLAVis mer

(Dagbladet.no): Diego Maradona skal være klar for å slutte i jobben som argentinsk landslagssjef for å bli Portsmouths globale ambassadør, melder avisen Arabian Business.

Portsmouth er akkurat overtatt av forretningsmannen Sulaiman Al Fahim fra De forente Arabiske Emirater, og den nye eieren skal være en stor fan av Maradona.

Saken er gjengitt i alle de store engelske avisene og Maradonas advokat sier han allerede har fire spillere klare på blokka.

- Maradona har stjernespillere klare for samtaler med Portsmouth, og han er til og med beredt til å slutte som landslagssjef, sier advokat Angel Oscar Moyano ifølge The Independent.

- Villa og Eto'o er interessert
I e-poster til Portsmouth-eieren skriver Moyano at Maradona kan begynne samtaler med eier Al Fahim på vegne av Samuel Eto'o og Valencias David Villa.

David Silva og Maradonas svigersønn Sergio Agüero skal være andre aktuelle transfermål.

Og legger til med den sedvanlige selvtilliten fra Maradona-leiren:

SVIGERSØNNEN AKTUELL: Sergio Aguero spiller i Ateltico Madrid, men skal være en avspillerne Maradona har planer om å lokke til Sør-England, ifølge ArabianBusiness. Foto: EPA/Jesus Diges
SVIGERSØNNEN AKTUELL: Sergio Aguero spiller i Ateltico Madrid, men skal være en avspillerne Maradona har planer om å lokke til Sør-England, ifølge ArabianBusiness. Foto: EPA/Jesus Diges Vis mer

- Med støtte fra Diego, vil stjernespillere være klar for å komme til Portsmouth.

- Forander fotballag
Ifølge advokaten ser det argentinske ikonet for seg en global ambassadørrolle hvor han kan «tilby all sin erfaring som en av de beste spillerne veden har sett og all sin inflytelse i mediene».

Al Fahim skal ha bekreftet at de har snakket med Maradonas fetter, en god venn av Portsmouth-eieren, om en mulig rolle for den argentinske landslagstreneren i klubben.

Paul Hart er Portsmouths nye manager, og eieren Al Fahim har tidligere uttalt at han ser for seg Maradona i en presidentrolle.

-Jeg vet ikke om Maradona er en god trener, jeg tror han må være styreformann og ha muligheten til å velge og kjøpe spillere. Da han spilte i Napoli startet han med ingenting og bygget en klubb. Han kan forandre fotballag, sa Al Fahim i Mars ifølge Daily Mail.

Maradona har måttet tåle mye kritikk som argentinsk landslagssjef, spesielt etter 6-1-tapet for Bolivia i VM-kvalifiseringen.

- VIL KNYTTE SEG TIL DIEGO: Sulaiman Al Fahim eier nå Portsmouth og skal være lysten på å hente Maradona inn som klubbpresident. Foto: EPA/ENAQ
- VIL KNYTTE SEG TIL DIEGO: Sulaiman Al Fahim eier nå Portsmouth og skal være lysten på å hente Maradona inn som klubbpresident. Foto: EPA/ENAQ Vis mer