MASSE FØLELSER: Maradona løper mot Messi etter at Argentina har slått Hellas 2-0 og kvalifisert seg til åttedelsfinalen. Maradona vurderer nå å ringe Jose Mourinho for taktiske råd. Foto: AFP
MASSE FØLELSER: Maradona løper mot Messi etter at Argentina har slått Hellas 2-0 og kvalifisert seg til åttedelsfinalen. Maradona vurderer nå å ringe Jose Mourinho for taktiske råd. Foto: AFPVis mer

Maradona vurderer å ringe Mourinho

- Han er en mann du ønsker å ha sittende på sengekanten, så du kan spørre ham hver gang det er noe, sier Maradona om Mourinho.

|||(Dagbladet): Maradonas popularitet er - om mulig - iferd med å nå nye høyder under årets fotball-VM. Måten Argentina har spilt fotball på, engasjementet til Maradona på sidelinja og hans overøsende kjærlighet til spillerne sine, har fått mange av hans kritikere til å applaudere.

Nå viser den ferske treneren fram en ny side av seg selv: Ydmykhet.

- Jeg har veldig respekt for Jose Mourinho, sier Maradona til avisa La Nacion.

Se den herlige bildeserien av Maradona fra Hellas-kampen!

- Pratet fotball Maradona møtte «The special one» før VM, og forteller om et nært møte mellom to store fotballpersonligheter.

- Jeg ble tatt imot på en fantastisk måte av Mourinho. Vi snakket fotball i flere timer, både offensive og defensive taktikker.

- Han virket på meg som en fyr du har sittende på sengekanten, så du kan spørre ham hver gang det er noe du lurer på, sier Maradona om Mourinho.

Maradona fikk også nummeret til Mourinho, som har vunnet Champions League med to forskjellige klubber, Porto og Inter.

- Jeg har nummeret hans og det kan godt hende jeg ringer ham for råd under VM.

SMIIIIIL: Jose Mourinho og Maradona smiler til kamera. Foto: AP
SMIIIIIL: Jose Mourinho og Maradona smiler til kamera. Foto: AP Vis mer

Mange fotballromantikere ble skuffet da et kynisk Inter slo ut et balltrillende Barcelona i semifinalen i årets Champions League. Barca, med Messi på laget, fikk først hull på Inter-byllen da midtstopper Pique ble sendt i angrep i sluttminuttene.

- Messi blomstrer De samme fotballromantikerne elsker hvordan Argentina har spilt så langt i mesterskapet, men Maradona viser at han ikke nødvendigvis passer inn i noen spesiell kategori.

- Jeg kommer ikke til å bruke en så defensiv taktikk som Inter gjorde mot Barcelona, men det funket for ham, ikke sant? Han vant Champions League.

Maradona fortsetter å hylle spillerne sine etter tre seire i gruppespillet. Han har tidligere sagt at ingen spillere i VM spiller på 70 prosent av Lionel Messis nivå. I intervjuet med den argentinske avisa sier han at heller ingen er i nærheten av Carlos Tevez' nivå.

Han ber også om at sammenligningene mellom seg selv og Messi tar slutt.

- Messi har skutt ut i full blomst og er klar. La oss slutte å sammenligne. Leo er klar til å gå på banen og forlate den med VM-kronen.