Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maradona ydmyket av Brasil

- Lar meg ikke knuse av dette, sier han.

STYGG SMELL: Argentina-trener Diego Maradona gikk på et ydmykende tap mot Brasil på hjemmebane i natt. Foto: AFP
STYGG SMELL: Argentina-trener Diego Maradona gikk på et ydmykende tap mot Brasil på hjemmebane i natt. Foto: AFP Vis mer

(Dagbladet.no) Brasil slo erkerivalen Argentina 3-1 på bortebane i VM-kvalifiseringen i fotball natt til søndag og er klar for VM i Sør-Afrika neste år.

Det var en bitter pille å svelge for landslagssjef Diego Maradona, for tapet var av den sjeldne sorten.

Dette er bare det andre tapet til Argentina på hjemmebane i en VM-kvalifisering. Det forrige kom da Colombia banket dem 5-0 for nøyaktig 16 år siden.

Og nå er faktisk også VM-deltakelsen til det stolte fotballandet i fare.

- Å tape for Brasil er alltid stygt. Vi var veldig motivert for å vinne og ta et skritt nærmere VM, men nå blir det tøft å klare det, sier Maradona.

Dunga-støtte
Forsvareren Luisao og Luis Fabiano (2) scoret for Brasil, mens Jesus Datolo nettet for hjemmelaget. Argentina har nå kniven på strupen, for de ligger bare på fjerdeplass i den søramerikanske kvalifiseringen og fire lag går videre.

- De argentinske spillerne har kvalitet nok til å komme seg til VM, sier en diplomatisk Brasil-trener Dunga ifølge Reuters.

Du kan koste på deg litt empati når du har slått erkerivalen din med to mål på bortebane.

Argentina har nå tapt tre av fem kvalikkamper med Maradona som trener, og stadig flere mener den gamle VM-helten ikke er rett mann til å gjenreise fotballstormakten.

- Blir vanskelig
Neste oppgave for Maradona er onsdagens tøffe bortekamp mot Paraguay.

- Det blir hardt og vanskelig, sier Maradona.

Det er tre kamper igjen av den søramerikanske kvaliken, og Argentina har bare to poeng mer enn Colombia og Ecuador. Hvis de blåhvite ikke beholder fjerdeplassen og må gjennom omspill, sitter neppe Maradona i trenerstolen fram til VM i Sør-Afrika.

- Jeg skal jobbe som en galning. Jeg vil ikke la dette knuse meg.

Kanskje ryker han før kvaliken er over også, for knivene slipes når Argentina taper på hjemmebane for Brasil.

BRASILIANSK GUD: En brasiliansk supporter kom med følgende melding under gårsdagens kamp: Maradona, Gud er brasilianer. Foto: AFP
BRASILIANSK GUD: En brasiliansk supporter kom med følgende melding under gårsdagens kamp: Maradona, Gud er brasilianer. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling