Maradonas lege etterforskes

Razzia ble gjennomført søndag.

ETTERFORSKES: Statsadvokaten i San Isidro i Buenos Aires har bestemt at Maradonas lege Leopoldo Luque skal etterforskes for uaktsomhet i forbindelse med Maradonas død. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsadvokaten i San Isidro i Buenos Aires har bestemt at Maradonas lege Leopoldo Luque skal etterforskes for uaktsomhet i forbindelse med Maradonas død.

Fotballegenden Diego Armando Maradona døde onsdag av hjertestans.

Statsadvokaten har blant annet gitt godkjenning til at det kan gjennomføres razziaer både hjemme hos legen og på klinikken hans. Det skriver den spanske storavisa Clarín.

Razziaene ble gjennomført tidlig søndag morgen argentinsk tid, og mer en 30 politifolk deltok. Det skjer etter at Maradonas døtre Dalma, Gianinna og Jana har avgitt forklaring til politiet. Maradonas medisinske journal var blant tingene de lette etter, skriver NTB

Legen er blant annet mistenkt for å ha sendt fotballegenden hjem fra sykehuset for tidlig.

Luque skal forklare seg for politiet søndag ettermiddag eller mandag.

DEN STØRSTE: Fotballstjernen Diego Maradona gikk bort, bare 60 år gammel. Se et gjenblikk av hans elleville liv. Video: AP / NTB Vis mer

Ifølge argentinske Televion Pública Noticias hadde Maradona bodd i et hus i El Tigre i Buenos Aires-provinsen siden den 11. november, da han ankom etter en ukes innleggelse på sykehuset Clínica de Olivos hvor han hadde blitt operert for en blodansamling i hodet.

Tidlig i november ble han innlagt ved et sykehus utenfor Buenos Aires – der han ble operert etter en hjerneblødning. Legen Leopoldo Luque beskrev operasjonen som vellykket.

Matías Morla, advokat og venn av Diego Maradona, publiserte torsdag en uttalelse på Twitter der han uttrykker at han er opprørt over flere av omstendighetene rundt dødsfallet.

- Det tok ambulansen mer enn en halvtime å komme fram. Dette er kriminelt idioti. Dette faktum kan ikke overses, og jeg vil be om at det blir etterforsket, skriver han, ifølge La Nacion, Argentinas største avis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer