Maradonas mareritt

- Drakk jeg for mye brasiliansk brus?

(Dagbladet.no): Det er klart for avspark. Kameraet glir over den brasilianske startoppstillingen:

Ronaldo, Kaka, Maradona... Maradona?!

Med et rykk våkner den argentinske fotballegenden og konstaterer at han sover trygt i sin egen seng - iført den hvit- og blåstripete argentinske landslagsdrakta.

- For et mareritt, utbryter han og ser på nattbordet, der det står et stort antall tomme, brasilianske guarana-brusbokser.

Brasil og Argentina er blant fotballens argeste rivaler.

- Jeg drikker visst for mye Guarana Antarctica, sier Maradona i ren Møllers tran-stil.

Brusprodusenten er en av de offisielle sponsorene til det brasilianske landslaget. Ifølge AP har Maradona fått 940 000 kroner for innsatsen i reklamefilmen, som nylig har blitt vist på brasilianske TV-skjermer.

I desember ble Maradona arrestert i Brasil for å ha laget bråk etter at han kom for seint til en flyavgang. Han ble løslatt, men hevdet etterpå at brasiliansk politi hadde truet ham med pistol.

RIVALER: Argentinske Maradona i oppvisningskamp mot brasilianerne Junior Baiano og Aldair i februar. Maradona i velkjent blå og hvit Argentina-drakt. Foto: Reuters/Scanpix
RIVALER: Argentinske Maradona i oppvisningskamp mot brasilianerne Junior Baiano og Aldair i februar. Maradona i velkjent blå og hvit Argentina-drakt. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Seinere har han vært tilbake i Brasil og hevnet seg med to scoringer i en oppvisningskamp mot gamle brasilianske helter.

Maradonas mareritt