OMSTRIDT: Et veggmaleri utenfor Argentinos Juniors stadion i Buenos Aires hyller klubbens største sønn Diego Maradona. Stadion bærer hans navn, men heretter må han dele det med et kredittselskap som betaler for at stadion skal hete «Autocredito Diego A. Maradona». Foto: Natacha Pisarenko, AP / NTB scanpix
OMSTRIDT: Et veggmaleri utenfor Argentinos Juniors stadion i Buenos Aires hyller klubbens største sønn Diego Maradona. Stadion bærer hans navn, men heretter må han dele det med et kredittselskap som betaler for at stadion skal hete «Autocredito Diego A. Maradona». Foto: Natacha Pisarenko, AP / NTB scanpixVis mer

Maradonas navn «besudlet» gjennom rettighetsavtale

Diego Maradonas første klubb Argentinos Juniors har oppkalt sin hjemmebane etter ham. Nå må han dele navnet med en sponsor, og det skaper reaksjoner.

Ved inngangen til arenaen i Paternal-distriktet i Buenos Aires er en plakett med påskriften «Den beste spiller gjennom alle tider debuterte på denne stadion 20. oktober 1976".

Maradona innledet sin proffkarriere i klubben som har fostret mange klassespillere. Juan Roman Riquelme, Fernando Redondo og Esteban Cambiasso er også gode navn, men ingen kan konkurrere med Maradona.

Klubben hedret ham derfor med å gi stadion hans navn, men nå har klubbens trøyesponsor, et kredittselskap, betalt for å få sitt navn på arenaen. Fra neste uke heter arenaen Estádio Autocredito Diego A. Maradona.

Sponsornavn på idrettsanlegg er velkjent i fotballen, men i Argentina er det nytt, og det har ført til opprørte reaksjoner fra Argentinos Juniors-tilhengerne.

- Jeg er fullstendig mot det. Stadionnavnet er en del av klubbens identitet, og navnet Diego Armando Maradona kaster glans over den. Dette besudler navnet, sier Alberto Perez, som har vært klubbmedlem i mer enn 60 år.

Avtalen med Autocredito gjelder til 2019. Pengeverdien er ikke offentliggjort, men ifølge klubbpresident Cristian Malaspina er verdien omtrent dobbelt så høy som for draktsponsoratet.

- Klubben var i en vanskelig posisjon, og vi måtte finne en måte å skape inntekter. Vi var kreative, og jeg er stolt av at vi har fått til en avtale som vil hjelpe oss å vokse, sier han.

Maradona har ikke ytret seg i saken, men ifølge Malaspina er han informert om navneendringen og har ikke protestert.