Maradonas øredobb tvangssolgt for 202 000 kroner

Nedbetaler massiv skattegjeld.

TVANGSSOLGT: Maradonas øredobbgikk for fire ganger så mye som først antatt. Summen utgjør likevel kun småpenger av den tidligere storspillerens skattegjeld. Foto: Stefano Relladini / REUTERS.
TVANGSSOLGT: Maradonas øredobbgikk for fire ganger så mye som først antatt. Summen utgjør likevel kun småpenger av den tidligere storspillerens skattegjeld. Foto: Stefano Relladini / REUTERS.Vis mer

||| (Dagbladet): Maradona har en restskatt på rundt 300 millioner i Italia, og øreringen er en av verdisakene som har blitt konfiskert fra fotballstjernen for å betjene gjelden.

Øredobben, opprinnelig verdsatt til 5500 euro, gikk til slutt for 25000, melder The Guardian.

Omregnet til norsk kurs vil det si 202,000 kroner. Med på kjøpet fikk den kvinnelige anonyme kjøperen et politidokument med Maradonas signatur på.

Massiv gjeldDiego Maradona, av mange regnet som verdens beste fotballspiller gjennom tidene, spilte for Napoli på slutten av 1980-tallet.

Pengene han tjente i løpet av karrieren i Italia ble ikke skattet av, og det er disse skattepengene Maradona nå skylder italienske myndigheter.

Den italienske skattebetalerforeningen anslår at omtrent 180 av de 300 restskattmillionene er påbeløpte renter.

Får aldri fred
Italia har søkt betaling fra Argentinas landslagssjef siden 2005, og konfronterer 49-åringen hver gang han kommer til landet.

I 2005 tok myndighetene tusenvis av euro han hadde tjent for å delta i den italienske versjonen av TV-showet "Skal vi danse".

Året etter, da Maradona kom til Italia for veldedighetskamp, ble to Rolex-klokker inndratt.

- Vi vil hardnakket forfølge skattesnylteren, om de er berømte eller ikke. Det er et slag for rettferdigheten på vegne av innbyggerne som faktisk betaler skatt, sier Marco Cuccagna, sjef for det italienske skatteinnkrevingsbyrået, ifølge Guardian.

JAGES: Diego Maradona blir konfrontert av italienske myndigheter hver gang han ankommer landet. Foto: Fabrice Coffrini / AFP.
JAGES: Diego Maradona blir konfrontert av italienske myndigheter hver gang han ankommer landet. Foto: Fabrice Coffrini / AFP. Vis mer