Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maradonas regler vekker oppsikt

Diego Maradona har en suksessoppskrift helt utenom det vanlige i sin nye klubb.

NY KLUBB: Diego Maradona har tatt over ny klubb, der han har noen meget spesielle regler. Foto: ALEJANDRO PAGNI / AFP / NTB Scanpix
NY KLUBB: Diego Maradona har tatt over ny klubb, der han har noen meget spesielle regler. Foto: ALEJANDRO PAGNI / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Diego Maradona vil nok bli best husket som en av tidenes beste fotballspillere da han herjet for italienske Napoli og sitt Argentina på 80-tallet.

I etterkant av karrieren kan det virke som han har slitt noe med å finne sin plass i fotballen, med tanke på mange ulike valg av klubber og jobber han har tatt.

Han ledet blant annet landslaget til Argentina i VM i 2010, men uten å overbevise. Siden den gang har han hatt jobber i klubber i Emiratene, Hviterussland og Mexico.

Men i september fikk Maradona seg en ny trenerjobb i den argentinske klubben Gimnasia La Plata, som spiller på øverste nivå i Argentina. Det var en meget populær ansettelse i klubben, og det hevdes at det var 20 000 som møtte opp for å se legenden bli presentert.

- Fansen var veldig emosjonelle rundt det. For noen av dem var det som å se en kongelig, sier German Testa Calafat til The Athletic.

Calafat følger klubben tett for den argentinske kanalen Radio Provincia.

Hentet inn prest

Journalisten innrømmer at man ikke ansetter Maradona på grunn av hans taktiske egenskaper eller meritter som trener, men heller fordi han er en legende i fotballen fra sin tid som spiller.

POPULÆR: Fansen har i hvert fall tro på Maradona, og tok med seg et banner på stadion. Foto: AP Photo / Gustavo Garello / NTB Scanpix
POPULÆR: Fansen har i hvert fall tro på Maradona, og tok med seg et banner på stadion. Foto: AP Photo / Gustavo Garello / NTB Scanpix Vis mer

Dette er hans første jobb i en klubb i hjemlandet siden 90-tallet da han var en kort periode i klubbene Mandiyu de Corrientes og Racing Club uten særlig suksess.

Men det virker som han har planlagt nøye hvordan han skal nå sine mål med Gimnasia, og han har noen helt spesielle regler og ritualer som skal følges av alle i klubben.

The Athletic skriver at noe av det første Maradona gjorde da han tok over klubben, var å hente inn en prest til laget. Han skulle velsigne spillerne, i tillegg til at han skulle fjerne all negativ energi som han mente hadde hengt over laget de siste månedene før han tok over.

Argentineren har også gitt et forbud mot å bruke draktnumrene 13 og 17, fordi han ser på de tallene som ulykkestall. Dessverre for Maradona, må han vente til sesongslutt med å endre på draktnumrene, ettersom reglene sier at draktnumre ikke kan endres underveis i en sesong.

Tvunget til å bytte sko

Grønn er tydeligvis ikke en farge som Maradona er spesielt glad i. Gimnasia-spiller Victor Ayala avslører at ingen av spillerne får bruke et grønt plagg. Det har ført til problemer for spillerne.

- Mange spillere måtte endre sko. De fleste av dem var grønne, avslører Ayala ifølge The Athletic.

Det er heller tvilsomt om disse grepene har hjulpet laget, men det ser faktisk ut som laget har uansett hatt en opptur under Maradonas ledelse.

Gimnasia tapte sine tre første kamper under Maradona, men de skal ha imponert i alle de tre kampene. Spesielt kampen mot storklubben River Plate hadde flere lyspunkter. Maradonas menn hadde hele 24 skudd på mål mot River Plate, men tapte 2-0.

Kampen etter fikk argentineren endelig sin første seier, der hans menn slo Godoy Cruz 4-2 på bortebane. Neste kamp ble det nok et tap, der de tapte 1-0 mot Union de Santa Fe.

Maradona har aldri vært hovedtrener for en klubb i lengre enn ett år, så det blir spennende å se hvor lenge Argentina-eventyret varer for legenden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media