Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maradonas suge-uttalelser har fått egen nettside

Det måtte jo skje.

PÅ TIDE Å KASTE INN HÅNDKLEET? Diego Maradona tørker ansiktet under pressekonferansen etter seieren mot Uruguay. Maradonas angrep mot journalistene vil neppe bedre forholdet dem imellom. Kritikken fortsetter mot Argentinas høyst variable innsats i VM-kvaliken, selv om plassen ble reddet i siste kamp. Foto: Pablo Porciuncula, AFP/Scanpix
PÅ TIDE Å KASTE INN HÅNDKLEET? Diego Maradona tørker ansiktet under pressekonferansen etter seieren mot Uruguay. Maradonas angrep mot journalistene vil neppe bedre forholdet dem imellom. Kritikken fortsetter mot Argentinas høyst variable innsats i VM-kvaliken, selv om plassen ble reddet i siste kamp. Foto: Pablo Porciuncula, AFP/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): I stedet for å innrømme at det har gått litt tungt i VM-kvaliken, gikk Diego Maradona i strupen på journalistene da plassen var sikret etter 1-0-seieren mot Uruguay natt til i går.

Og det vil neppe hjelpe på situasjonen hans. Som den argentinske avisa La Nacion skriver:

- De obskøne uttalelsene vil gå verden rundt og forsterke skammen.

Og selvsagt har de rett i det. Uttalelsene er på god vei verden rundt. Nå har Maradonas gjentatte oppfordring til reporterne fått sin egen hjemmeside, quelachupen.com. På norsk ville det blitt noe sånt som «lademsuge.com».

De som opprettet siden forteller til momento24.com at de hadde grillparty og så på kampen, og gledet seg som vanlig til Maradonas pressekonferanse. Da de hørte ham si «que la chupen», tenkte de straks:

- «Det må være en heldig fyr som har registrert det domenet!» Så sjekket vi, men fant ingenting. Så halvveis seriøst og halveis som en spøk satte vi opp siden og lot den ligge. Og nå er den en suksess! Vi jobber med kommunikasjon, og vi innså hvilken betydning frasen kunne få, men dette var mer enn vi forventet, sier en av skaperne.

Ufin mot reporter
Allerede i jubelscenene ute på banen, danset han og sang taktfast «nå kan de suge den», og den jublende spillertroppen kalte journalistene for horer.

På pressekonferansen gjentok han opptil flere ganger at det bare var å fortsette med sugingen.

Og som det fremgår av denne YouTube-videoen tekstet på engelsk av momento24.com, gikk det enda tøffere ut over journalist Juan Carlos Pasman fra America 24, som så vidt rakk å presentere seg før Maradona avbrøt ham med en obskønitet som overgår den som vakte oppsikt i går.

- Du også, Pasman. Du har en pikk i ræva di også, sier Maradona.

Maradona beskylder seinere Pasman for å ha funnet på en konflikt mellom landslagstreneren og lagets manager Carlos Bilardo, mannen som ledet Argentina og Maradona til VM-gull i 1986.

- Jeg og Bilardo har aldri vært uvenner, men vi har mange ting å avklare. Ting vi må ordne opp i nå som vi har kvalifisert oss, sier Maradona.

- Jeg elsker deg
Og at Maradona og Bilardo var gode venner etter kampen, er det i alle fall all mulig grunn til å tro. I denne YouTube-videoen omfavner de hverandre og erklærer sin gråtkvalte kjærlighet til hverandre.

- Jeg sier at jeg elsker deg, roper Bilardo til Maradona.

- Nå kan de suge'n, Carlos! hulker Maradona inn i øret på Bilardo og alle TV-mikrofonene.

Maradona har nok en liten jobb å gjøre for å få full pressestøtte dersom han får fortsette som landslagstrener fram mot VM-sluttspillet neste sommer.

Men så har Diego Armando Maradona aldri anstrengt seg for å bli elsket av media. I 1994 skjøt han med luftgevær mot journalister utenfor huset sitt. Åtte år seinere ble han dømt til to års betinget fengsel for episoden i argentinsk høyesterett.

BENEKTER KRANGEL: Landslagstrener Diego Maradona benekter at han er uvenner med Argentinas manager Carlos Bilardo. Her omfavner de hverandre etter at VM-plassen er sikret. Foto: Andres Cuenca, AP/Scanpix
BENEKTER KRANGEL: Landslagstrener Diego Maradona benekter at han er uvenner med Argentinas manager Carlos Bilardo. Her omfavner de hverandre etter at VM-plassen er sikret. Foto: Andres Cuenca, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling