Maraton-løperne kjempet om seieren. Så gjorde arrangøren en fryktelig feil

- Det er en ydmykelse.

LØP FEIL:Tet-trioen i halvmaratonet i Bangalore fulgte etter en arrangørbil og løp fullstendig feil. De måtte ta t-bane til mål. Foto: AFP PHOTO/STR
LØP FEIL:Tet-trioen i halvmaratonet i Bangalore fulgte etter en arrangørbil og løp fullstendig feil. De måtte ta t-bane til mål. Foto: AFP PHOTO/STRVis mer

(Dagbladet): Det ble fullt kaos under Bangalore-maraton i India i går. Maratonløperne Suresh Kumar Patel, Inderjit Patel og Soji Mathew kjempet om seieren og lå helt i tet etter 16 kilometer av halvmaratonet (21 km).

Men der løperne egentlig skulle ta en u-sving, løp trioen rett fram og fulgte en arrangørbil som lå foran løperne, skriver Times of India.

Det hele endte med rasende løpere som måtte ta t-bane til mål. De tre i tet hadde løpt fire kilometer ekstra da de skjønte noe var galt.

- Det var ingen funksjonærer ved veien som ba oss snu. Vi fulgte bare arrangørbilen og trodde vi snart var i mål da noen endelig ba oss snu. På det tidspunktet var det ingen vits å fortsette, sier Inderjit Patel.

Ei uke tidligere hadde Patel vunnet et halvmaraton i New Dehli.

ARRANGØR-KRITIKK:Sikkerhetspersonell står på rekke før starten av Bangalore-maraton for å hindre tjuvstart. Foto:  AFP PHOTO/STR
ARRANGØR-KRITIKK:Sikkerhetspersonell står på rekke før starten av Bangalore-maraton for å hindre tjuvstart. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer

- Jeg håpet å løpe på under 1:03 denne gangen. Og dette handler ikke om prispenger. Dette er en ren ydmykelse, sier Patel.

Patel løp sammen med Soji Mathew da de skjønte at de hadde løpt fullstendig feil.

- Vi måtte be om å få 20 rupier (2,14 kroner) for å komme oss tilbake til mål. Vi hadde jo ikke med oss penger. Heldigvis var det noen joggere som hjalp oss og viste oss veien til nærmeste t-banestopp, sier Soji Mathew.

Arrangøren har i en kommentar innrømmet at de tabbet seg ut.

Verdensrekorden i halvmaraton er på 58:23, satt av Zersenay Tadese fra Eritrea i 2010.

START: Her setter halvmaraton-løperne i gang med konkurransen som endte i fiasko. Foto: AFP PHOTO/STR
START: Her setter halvmaraton-løperne i gang med konkurransen som endte i fiasko. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer