SLEIT: De norske jentene. Foto: Scanpix
SLEIT: De norske jentene. Foto: ScanpixVis mer

Maratonjentene sleit i varmen

Fornøyd med å komme til mål.

|||Kirsten Melkevik Otterbu endte på 19.-plass, Kjersti Karoline Danielsen ble nummer 25, mens Christina Bus Holt ble nummer 30. De norske maratonjentene slet i Barcelona-varmen.

Melkevik Otterbu, som ble beste norske, var ikke helt fornøyd med løpet sitt.

— Når det gjelder varmen, var det litt enklere i starten, og det handlet hele tiden om å være skolert og spare på kreftene. Men jeg merket jo godt at det ble varmere hele tiden. Egentlig hadde jeg hatt lyst til å være med litt lengre fremme i feltet, så hadde dette vært i 2008, hadde jeg nok lagt meg i gruppe to.

Melkevik Otterbu er med i treningsgruppen til kappgangtrener Stephan Plätzer og har således fått dopingsaken til Erik Tysse tett inn på livet.

— Denne saken har virkelig vært en nedtur for meg, men jeg trente en økt med Erik senest lørdag for en uke siden, sa Kirsten, som tydelig har mange tanker helt andre steder enn i Barcelona.

Dobesøk — Dette var kjempegøy og jeg tenkte ikke på varmen i det hele tatt, sa Kjersti Karoline Danielsen etter å ha fullført sitt løp. Hun var bare irritert over en eneste ting:

— Jeg måtte på do to ganger. Vi hadde ikke snakket taktikk på forhånd, men det ble ganske snart til at jeg byttet med Kirsten om å dra. Det virket temmelig tidlig som om Christina ikke hadde noe å dra med, innrømmet hun overfor friidrett.no.

— For mitt vedkommende var det en prestasjon, bare det å komme i mål. Jeg kjente etter hvert at jeg ikke hadde noe å dra med, sa Christina Bus Holt.

Zivile Baizunaite fra Litauen gikk til topps i løpet med tiden 2.31.14. Det var årsbeste for henne. Sølvet gikk til Nailja Julamanova fra Russland, mens Anna Incerti fra Italia løp inn til bronse.

De norske jentene var langt bak. Kirsten Melkevik Otterbu fikk 2.42.24, Kjersti Karoline Danielsen ble klokket inn på 2.45.00 i sitt andre maratonløp noensinne, mens Christina Bus Holt løp i mål på 2.48.15.

(NTB)