Maratonløper forsvant og ble etterlyst av politiet - dukket plutselig opp to døgn seinere

Kunne ikke snakke engelsk.

BORTE I TO DØGN: Gianclaudio Marengo fullførte New York Maraton - men så forsvant han. Italieneren hadde mistet nøkkelen og fant ikke hotellet. Han kunne heller ikke et eneste ord engelsk. Foto: NTB Scanpix
BORTE I TO DØGN: Gianclaudio Marengo fullførte New York Maraton - men så forsvant han. Italieneren hadde mistet nøkkelen og fant ikke hotellet. Han kunne heller ikke et eneste ord engelsk. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den italienske maratonløperen Gianclaudio Marengo (30) har skapt overskrifter i New York denne uka. Ikke på grunn av resultatene i New York Marathon - men fordi han ble etterlyst av politiet. Det melder blant annet New York Times.

Marengo forsvant nemlig sporløst fra resten av gruppa på totalt sju italienere rett etter at maratonløpet var fullført.

To dager seinere dukket han opp igjen.

Bakgrunnen for forsvinningen er noe spesiell: Marengo kan ikke et eneste ord engelsk, han hadde mistet nøkkelkortet til hotellet og han fant ikke hotellet uten bykartet som han også mistet underveis i løpet.

I går - to døgn etter løpet - ble han funnet på undergrunnstoget i millionbyen.

Mistanke etter middag Antonio Boschini, som omtales som maratongruppas lege, forteller følgende:

FANT: Politibetjent Man Yam (43) fant den forsvunnede maratonløperen. Foto: Matthew McDermott/Polaris
FANT: Politibetjent Man Yam (43) fant den forsvunnede maratonløperen. Foto: Matthew McDermott/Polaris Vis mer

- Han fant ikke veien til hotellet, så han ble værende i Central Park. Vi gikk til parken, men det var umulig å finne ham. Det viste seg at han tilbrakte hele natta i parken, sier Boschino.

Resten av reisefølget valgte å tilkalle politiet da Marengo ikke møtte til avtalt tid til middag.

Politiet i New York (NYPD) sendte ut en etter etterlysning kort tid seinere:

- Savnet Gianclaudio P. Marengo. 1,77 meter, 68 kilogram. Maratonnummer 23781, snakker bare italiensk.

Tirsdag morgen ble en politimann mistenksom da han så en mann kledd i løpetøy og med nummer på brystet på undergrunnsbanen.


Marengo var ved godt mot - og var deretter klar til avreise hjem til Rimini i Italia. Marengo er tidligere rusmisbruker og deltok i et reisefølge med andre italienere med samme bakgrunn.

Kenyansk seier Kenyaneren Stanley Biwott tok sin hittil største seier i karrieren da han vant søndagens New York maraton. 29-åringen stakk ifra med noen få kilometer igjen og ble klokket inn på 2.10.34 timer.

- Det gikk ikke spesielt fort i starten, og jeg visste at jeg gode sjanset til å holde helt inn til mål da jeg fikk en luke, sa Biowott.

Kvinneklassen ble for annet år på rad vunnet av Kenyas Mary Keitany. 33-åringen fikk tiden 2.24.25, og Keitany ble den første til å vinne to NY-utgaver på rad siden Paula Radcliffe gjorde det i 2007 og 2008, ifølge NTB.